logo-bns-app.png« Aan de slag met Google Drive | Index | Vandaag weet ik beter »

May 04, 2012, by Léon Krijnen

Soms zit het mee, soms zit het tegen   

dorus-kaal.jpg
Klik op de foto voor het overzicht

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Dat weet iedereen die met oldtimers in de weer is, maar als die Pick Up dan na 22 maanden eindelijk tip-top, gedoopt en geaccepteerd is en de restauratie afgerekend is verwacht je niet dat het splinternieuwe brandstofpompje het op dag twee begeeft.
Geen idee wat er van binnen fout gegaan is, maar de benzine piste er aan twee kanten uit zodra hij op spanning stond. Is geen lekker gevoel met een dubbele 12 volts stekker boven die dampende benzine die de tectyl in vellen van de bodem oplost. Alsof er een tros zwarte vleermuizen onder hangt.

Boeltje is weer schoon, en er zit nu een nieuwe brandstofpomp op, maar hij loopt nog niet helemaal goed. De motor houdt in als het gas ingedrukt wordt en komt daarna te langzaam terug op toeren, terwijl het verbruik te hoog is. De vakman weet het al: te rijk mengsel.

Dus gaat ie nog een weekje terug naar Doesburg, zodat ze op de rollertestbank bij HR Engineering aan de overkant de Stromberg carburateur rijdend af kunnen stellen. Er zij kennelijk iets van 100 verschillende configuraties met de naalden in die carburateur mogelijk, dus het zal even puzzelen worden.

Intussen maar eens de CD in de iMac gestoopt met bijna 700 foto's van het ruwe restauratie werk. Voer voor de liefhebbers: het uithakken, slopen en slijpen, lassen en stralen, opbouwen, schuren, spuiten enzovoort.

Tot ik door die foto's bladerde had ik niet echt benul van hoeveel werk het geweest is en hoe goed de basis nu is.

Zowel vergeleken bij de oorspronkelijke Kever van 1969, als na de ombouw van 1984 en de eerste restauratie van 1988.

Tussen die bedrijven door heb ik er tussen 1986 en 2009 ongeveer 450.000 kilometer mee gereden, en de jaren daarna, als zomerauto, tegen de 50.000. Petje af voor die Tsjechen, nu ik die foto's zie.

Ook voor Jelle en Jeroen bij HotRod petje af voor de afbouw en de projectbegeleiding, en straks nog een keer petje af voor HotRod, als die Stromberg helemaal getuned is :-)

Hier een selectie van 300 foto's van het jaar dat ie in Tsjechië doorgebracht heeft. Van Oud naar Nieuw, van Rood naar Blauw.

In Google +: http://goo.gl/NJNK1
In Picasa: http://goo.gl/7vCXM

Posted: May 4, 2012 05:15 PM (380 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .