logo-bns-app.png« Soms zit het mee, soms zit het tegen | Index | Social Media Stress? »

May 05, 2012, by Léon Krijnen

Vandaag weet ik beter   

mahatma-gandhi.jpg

Geen idee wat ik straks ga stemmen. Omdat ik met de kennis van vandaag, na het gedraai van gisteren, niet weet wat ze morgen gaan beweren.

Bij de PvdA veranderen ze binnen 24 uur van mening over een en hetzelfde onderwerp, zoals de verkiezingsdatum.

Of pruilt Diederik eerst dat ie niet uitgenodigd was, om een dag later op te scheppen dat ie zelf niet wilde. VVD, GroenLinks, SP, D66?

Iedereen zit zijn knopen te tellen en te kijken of ze kleuren bij het campagnepak. Bij het CDA doen ze nu unaniem of ze allemaal altijd al tégen samenwerking met de PVV waren, en zijn ze collectief vergeten waar ze mét Wilders vóór waren.

Dat het CDA er nu niet in slaagt om een grote geest uit een fles te toveren kun je het Christelijk Draaikonten Appel niet kwalijk nemen. Echte leiders worden om de zoveel tijd geboren en kunnen niet op bestelling geleverd worden.

Kwalijker dan die chronische vergeetachtigheid is dat ze de bewijzen van hun affaire met de blonde populist proberen weg te poetsen.

Op de website van het CDA is de webmaster met de grote voorjaarsschoonmaak bezig. Weg met alle standpunten die daar met de PVV tijdens anderhalf jaar living apart together gedeeld werden.

Verbod op dubbele nationaliteit, op boerka's? Hoppa, met een paar kliks naar een zwart gat gedirigeerd. Als een foute ex die uit alle groepsfoto's gefotoshopt is.

Echt CDA: een dag later zijn die standpunten weer terug gezet, alleen een beetje anders. Zoek zelf de verschillen maar, en wat ze precies zeggen en zeiden.

Iedere politicus mag van mening veranderen. Doen u en ik ook. Maar heb dan ook het lef om te zeggen dat je fout zat.

Zoals Gandhi, toen een verslaggever voorzichtig opmerkte dat een uitspraak van de kleine man met de grote ziel niet spoorde met wat hij een dag eerder gezegd had.

'Dat klopt', zei de Mahatma, 'maar vandaag weet ik beter.'

Posted: May 5, 2012 09:08 AM (321 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .