logo-bns-app.png« Facebook: de Walmart van de Social Media | Index | Hardhitters op golfles »

June 02, 2012, by Léon Krijnen

Dorst en drank   

tuc-mcgraw.jpg
Tuc McGraw

Zou Van Haersma Buma een zoon van 17 hebben die net voor het eerst comagezopen heeft? Vorige week mocht je wat hem betreft op je zestiende verjaardag een pint achterover slaan en nu moet zo'n dorstige puber volgens hem ineens twee jaar langer aan de cola.

Een mens hoeft niet te veel te drinken om duizelig te worden van het gedraai van het CDA. Waar bemoeien ze zich trouwens mee? De overheid moet belastingen innen, met ons geld zorgen dat de boel blijft draaien en verder niet al te veel aandacht besteden aan ons doen en laten.

Laat ouders maar bepalen wanneer hun kroost voor het eerst een slok neemt. Als het CDA en de anti-alcohollobbyisten hun zin krijgen kun je wachten op het volgende voorstel: verhogen naar 21.

Krijg je van die toestanden als in de Verenigde Staten. Legaal comazuipen over de grens in Canada of Mexico, of jezelf op je 21e verjaardag dood drinken. Omdat je nooit geleerd hebt hoe een paar biertjes te pakken.

Ik vind het best dat er mensen zijn die geloven dat je langer of gelukkiger leeft als geheelonthouder. Kan ook geen kwaad om te waarschuwen voor de gevolgen van te veel zus of te veel zo.

Te veel is altijd slecht, of het nou eten, drinken, sporten, zonnen, seks of werken is.

Te weinig trouwens ook.

Maar ik heb de rondjes draaiende moraalridder Van Haersma Buma niet nodig om uit te maken wat te vroeg, te veel of te weinig is. Die bemoeizucht wekt bij mij een balorigheid op waar ik veel dorst van krijg.

Drommels goed beseffend wat voor problemen er met alcoholverslaving gepaard kunnen gaan, kan ik het toch niet laten om met de volgende uitsmijter te komen.

Hij is van wijlen de legendarische honkbalpitcher en levensgenieter Tug McGraw: 'Ik schat dat ik 90 procent van mijn geld opgemaakt heb aan lol trappen, drank en vrouwen. De rest heb ik helaas verspild.'

Posted: June 2, 2012 01:32 PM (322 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .