logo-bns-app.png« Monumentaal Vermaak vol vermaak | Index | Mag je zelf wel een biertje drinken? »

August 18, 2012, by Léon Krijnen

Lach niet!   

spelersbus-ajax.jpg

Ook zonder mijn Rotterdamse roots zou ik hier nu uitleggen wat het verschil is tussen Amsterdamse en Rotterdamse humor. Dat Rotterdammers en Feyenoorders gezegend zijn met zelfspot, terwijl Ajacieden en Amsterdammers dolgraag iemand afzeiken. Ik chargeer een beetje, maar ik mag er over meepraten.

Omdat ik ooit een paar seizoenen in een Amsterdams honkbalteam vrolijk meegedaan heb aan het elkaar verbaal keihard in de maling nemen. Ach, alles went, en ik lach eigenlijk net zo hard mee met Rotjeknorders als met Mokumers en hun eigen specifieke manier van lol maken.

De uitzondering is Ajax.

Bij Ajax lachen ze de rest van de wereld graag uit. Maar men heeft er een chronisch gebrek aan zelfspot en struikelt er spugend van drift over de eigen lange tenen als men denkt dat men in het ootje genomen wordt.

Gottegot zeg, wat een overdreven reactie op die arme burgemeester van Helmond, die op Facebook een paar straten verdwaald was. Die het in zijn onschuld gewaagd heeft op 'Like 'te klikken toen hij een foto zag van een veewagen vol varkens, door een grappenmaker tot nieuwe spelersbus van Ajax gefotoshopt.

Verongelijkt, ziedend van woede, echt Ajax.

Om Mart Smeets te parafraseren: Kan het nog erger? Ja, dames en heren, het kan nog erger. De KNVB - lach niet! - voelde zich ook nog geroepen om een boze brief richting Helmond te sturen.

Lach niet!

Gelukkig roert zich rond Ajax altijd de vijfde colonne onder aanvoering van de legendarische lolbroek Cruijff. Als het waar is wat dat achterbakse zootje opstokers deze week allemaal geroepen heeft, spat die club vanzelf uit elkaar, en is er geen geld meer voor een spelersbus.

Misschien de eerste burger van Helmond na zijn pensioen maar tot onbezoldigd erechauffeur van die veewagen benoemen.

Posted: August 18, 2012 12:06 PM (289 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .