logo-bns-app.png« Sociaal netwerken of asociaal nietwerken? | Index | Sportcafé Rijen: de schijn bedriegt »

September 25, 2012, by Léon Krijnen

Vijftig jaar Love Me Do   

Vijftig jaar geleden werd de eerste single van The Beatles uitgebracht. Op vrijdag 5 oktober 1962 werd Love Me Do in Groot- Brittannië gepresenteerd. De eerste nummer één van The Beatles in Engeland zou het niet worden, al zou het twee jaar later wel nummer één in de Verenigde Staten worden.

De eerste single (met op de achterkant P.S. I Love You) wordt op zaterdag 6 oktober in de Para in Breda met een muzikaal ‘Beatlevent’ herdacht, uiteraard geheel in het teken van de muziek van de Fab Four uit Liverpool.

Het wordt een avond vol infotainment, met zeldzame filmfragmenten en veel live-muziek. Met optredens van Tim Akkerman (Direct), Joris Rasenberg (Abel), List en Leenders, P.P. & de Ammehoelas, 2Blue & Band en de B-Tones. Literaire gast: Tom Egbers, schrijver van Rory Storm, Hoe de koning van Liverpool werd onttroond door de The Beatles.

Onder de bezoekers wordt een reis voor twee personen naar Liverpool verloot.

Saillant detail: de mondharmonica die John Lennon in Love Me Do hanteert, is door hem in Nederland gestolen. Volgens meerdere bronnen stak Lennon hem op 17 augustus 1960 bij muziekhandel Bergman in Arnhem zonder te betalen in zijn zak. The Beatles waren die dag op doorreis van Liverpool naar Hamburg, via Harwich, Hoek van Holland en Arnhem.

Locatie: Para, Van Coothplein 39
Datum: 6 oktober 2012, aanvang 21:00 uur, toegang € 5

Posted: September 25, 2012 10:14 AM (224 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .