logo-bns-app.png« Alle bommenmakers op de kaart | Index | The Story of Send »

September 29, 2012, by Léon Krijnen

De weg kwijt   


View Larger Map

Wie mij een beetje kent weet dat het mij zwaar valt om iets negatiefs over de producten van Apple te melden. Vooruit; de prijs dan, maar als je die ervoor over hebt, dan heb je ook wat. En mis je een hoop gedonder, dat bij veel andere systemen een soort garantie is.

Verder zeg ik er nooit veel over, iedereen moet helemaal zelf weten wat ie het liefst gebruikt. Maar er schijnt nou toch iets helemaal mis te wezen met de nieuwe wegenkaarten in de iPhone.

Zelf heb ik er geen last van, want ik gebruik op de iPphone als reisleider de TomTom app en ik ben de weg nooit kwijt. Toch zijn het juist de gegevens van datzelfde TomTom waarmee het fout gaat.

Volgens de Nederlandse kaartenmaker omdat de programmeurs van Apple Maps er een rommeltje van gemaakt hebben. Waait volgens Tim Cook snel over, want alle fouten worden automatisch gemeld, zodat ze binnen de korste keren verbeterd zijn. We zullen zien.

Begin deze eeuw wezen alle navigators regelmatig de verkeerde kant op. Destijds waren we op een mooie vrijdagavond druk bezig een veteranen wedstrijdje softbal naast het vliegveld van Antwerpen dik te verliezen. Met een man minder: onze Zeeuwse catcher, die we zo hard nodig hadden. Gaande de wedstrijd zagen we hem een keer of tien het veld passeren, terwijl de rook niet alleen uit zijn uitlaat, maar ook uit zijn oren kwam.

Het veld, dat naast de landingsbaan aan de Krijgsbaan tussen Borsbeek en Mortsel ligt, zag hij niet omdat hij niet links of rechts keek, maar naar het dashboard, naar zijn navigator. Toen hij tegen het eind van het kansloos verlopen duel schuimbekkend het veld gevonden had vroegen wat hem nogal recht voor zijn raap wat hem bezield had.

Het gecensureerde antwoord, ontdaan van krachttermen en bijvoeglijke naamwoorden: 'Dat takkewijf bleef maar zeggen dat ik rechtdoor moest. Pas toen ik haar uit het raam geflikkerd had zag ik waar ik was.'

Posted: September 29, 2012 11:23 AM (328 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .