logo-bns-app.png« Eerst een biertje en daarna acht eeuwen poëzie | Index | De geschiedenis van de Brabantse hemel »

November 03, 2012, by Léon Krijnen

Sandy en de Muppets   

muppets.jpg

De Amerikaanse verkiezingen zouden vandaag beslist kunnen worden. Dankzij de een miljoen Muppets die vandaag verwacht worden op de Mall in Washington. Voor de 'One Million Muppet March', op de plaats waar Martin Luther King ooit zijn droom predikte, na een andere historische 'Mars op Washington.'

Zou zomaar kunnen dat die ludieke megahappening een of twee procent zwevende kiezers dinsdag naar Obama doet draaien.

Die mag zijn zegeningen tellen. De Muppets heeft hij cadeau gekregen van de Mitt Romney, Sandy is hem vanuit de hemel in de schoot geworpen. Het miljoen Muppets gaat marcheren omdat Romney een maand geleden live liet weten 'best wel' van Pino te houden. Maar dat de publieke omroep HBO voortaan naar subsidie zou kunnen fluiten, mocht hij president worden.

De mars van de Muppets was al voor het eind van de uitzending georganiseerd. Sandy, daar kunnen ze allebei niks aan doen, maar Obama is een betere trooster dan Romney, en dat tikt lekker aan.

Tot overmaat van ramp heeft burgemeester Bloomberg van New York zich vanwege Sandy achter Obama geschaard. Zodat Mitt zich nu achter zijn oren zit te krabben; hoe Sandy en de Muppets te verslaan?

Iets beters dan ze binnensmonds linkse Puppets te noemen heeft ie niet kunnen verzinnen. Intussen tandenknarsend aanhorend dat Obama met een uitgestreken smoel zegt dat 'Sandy helemaal geen ramp voor de economie, maar voor de mensen is'.

Damn!

'Waarom heb ik dat zelf niet als eerste gezegd?

Dammit!

Waarom heb ik mijn kop niet gehouden over die verdomde Big Bird?'

Kijk vandaag naar HBO, hou Twitter, Facebook, YouTube en Vimeo in de gaten. Dat wordt een fantastisch feest, The Million Muppet March.

Misschien loopt Obama wel stiekem mee, verkleed als Pino.

Posted: November 3, 2012 02:14 AM (283 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .