logo-bns-app.png« DJ Hardwell is niet zo vaak thuis | Index | Ons rechtssysteem »

December 01, 2012, by Léon Krijnen

Veertig jaar saamhorigheid in De Zevende Hemel   

robbie-margo.jpg

Ze wonen met zijn zestienen aan het Siereveld inBreda, maar als ze wat te vieren hebben verkassen ze naar Cafe De Zevende Hemel in Terheijden. Of het nou Nieuwjaar is, voetbal of carnaval. Wonen en werken doen ze in Breda, feestvieren bij Gerrit en Corinda van Meel in De Zevende Hemel. Gisteren dede ze dat omdat hun thuis 40 jaar bestaat.

Meer foto's op Google +: http://goo.gl/LKETm

Twee feestvarkens werden in De Zevende Hemel extra in het zonnetje gezet. Margo Penning en Robbie Groeneveld, omdat ze al veertig jaar bij de vestiging van Sovak aan het Siereveld wonen. Margo (60) en Robbie (59) waren 20 en 19 toen op 6 oktober 1970 de vestiging van Sovak in de Bredase wijk Heusdenhout geopend werd.

Voor iedereen was het gisteren feest, iedereen kreeg een cadeautje, maar Robbie en Margo werden extra onderscheiden. De laatste twee Mohikanen van de oorspronkelijke 16 bewoners van hun groep staan nog steeds midden in het leven. Robbie gaat iedere dag met veel plezier naar zijn werk op de kinderboerderij in Breda Noord, Margo is gedetacheerd bij Skil aan de Konijnenberg in Breda.

Robbie was apetrots op de stropdas, Margot op de tas die ze ontving, beide cadeaus voorzien van een pontificaal portret van de ontvanger.

Koos Weterings begeleidt de bewoners aan het Sovak al bijna 35 jaar. Ze heeft de meeste huidige bewoners zien komen, en er veel zien gaan. Met manager Ireen Mulder legt ze uit hoe de band met De Zevende Hemel is ontstaan.

'In 1999 werd ons huis aan het Siereveld in Breda gerenoveerd. De bewoners zijn toen tijdelijk ondergebracht in verschillende panden en de verpleegstersflat van het Gruytveld in Terheijden. Hier in De Zevende Hemel waren ze altijd welkom, met of zonder rolstoel. Dat stoorde hier helemaal niemand, en dat is elders wel eens anders.'

De toespraakjes achter de rug wil een van de bewoners graag het laatste woord.

Niet voor een bedankje. Hij wilde de garantie dat de fitnessfiets van de eerste verdieping voortaan ook voor de bewoners van de tweede verdieping beschikbaar zou zijn.

Dat werd hem toegezegd, waarna de gezelligheid weer tot een oorverdovend niveau steeg.

Posted: December 1, 2012 11:17 AM (355 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .