logo-bns-app.png« Ish bin ein Bearleener | Index | De yuk-factor »

May 18, 2013, by Léon Krijnen

Waterbommen   

rain.jpg

Meestal ben ik vrij sceptisch over de meerdaagse weersvoorspellingen. Maar het moet gezegd, afgelopen maandag heeft in ieder geval een weerman goed gegokt met het aankondigen van de waterbom.

Al had ie geloof nog meer natte explosies voor Pinksteren in petto, maar goed, je kan er alvast maar een gehad hebben.

Waterbommen met Pinksteren klinkt een beetje als 'Christmas in June', zoals ze in Engeland een vrolijke verrassing op een onverwacht tijdstip noemen. Maar eens opgezocht waar Pinksteren voor staat, want ik had er geen flauw benul van.

Pasen wel, geloof ik, al blijken er ook hele jeugdige volksstammen te zijn die geen idee hebben waar Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Eerste Paasdag ooit voor stonden.

Goed, blijkt dat er bij Pinksteren helemaal geen water hoort, maar vooral veel vuur. Althans, volgens de Bijbel, in Handelingen 2:1-4. 'Plotseling kwam er uit de hemel een geluid dat leek op een enorme windvlaag en het vulde het hele huis, waar zij zaten. Op hun hoofden vertoonden zich tongen als van vuur, die zich verdeelden, en het zette zich op ieder van hen. Zij werden allen vervuld met de Heilige Geest.'

Aangestoken door dat heilige vuur spraken de De Apostel ineens alle talen, doopten meteen drieduizend nieuwe Christenen, en herdachten de uittocht uit Egypte en het einde van de slavernij.

Zo, weet u ook weer wat er morgen gevierd wordt en waarom we ook overmorgen vrij zijn. Nou maar hopen dat Pinksteren zijn naam een beetje waarmaakt en de waterbommen laat verdampen.

Daar zitten we niet op te wachten met alle havenfeesten, oldtimerritten, braderieën, sportevenementen, zeilregatta's, dance- jazz- en rockfestivals, vlooienmarkten, tuinfairs, motormuizenbijeenkomsten, tractorpulling, spijkerbroekhangen en barbecues.

Genoeg is genoeg.

Wij eisen goed weer.

We hebben het verdiend!

Posted: May 18, 2013 08:55 PM (285 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .