logo-bns-app.png« Geluk en walging | Index | 'No, but, yeah, but, no, but . . .' »

September 14, 2013, by Léon Krijnen

Nationale Monumentendag   

breda-musuem-s.jpg

De voordeur van het Breda's Museum is een slordige honderd meter van die van ons verwijderd. Dus om klokslag twaalf op de Nationale Monumentendag naar binnen gestapt om de nieuwste aanwinst te bekijken.

'Christus en de Samaritaanse vrouw bij de stad Breda' is verrassend klein na alle publiciteit. Het zal wel vermeld zijn in de verhalen, maar ik heb er overheen gelezen dat het maar 50 bij 70 centimeter is, zeg maar liggende poster formaat.

Maar erg leuk dat je er met je neus en je leesbril bovenop mag gaan staan. Het is een beetje gekanteld achter een glasplaat. In een kamer ernaast hangt een flinke vergroting met daarop uitleg.

In het museum meteen de expo van Jaap de Vries meegepikt, met een aantal monumentale werken, kamerbreed. En een paar werken schilderijen die me een Frida Kalo deden denken.

Daarna nog wat monumenten meegepikt voordat het te druk werd. Zoals de Oude Rijks HBS aan het Kasteelplein, het Huis van Brecht, Huis Wijngaarde in de Catarinastraat, dat momenteel met oude technieken gestript en her-gerestaureerd wordt en het huis Ocrum (Nieuwe Veste, vroeger Sint Joost).

Posted: September 14, 2013 06:09 PM (183 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .