logo-bns-app.png« Nationale Monumentendag | Index | Doe er iets aan! »

September 21, 2013, by Léon Krijnen

'No, but, yeah, but, no, but . . .'   

vikcy-pollard.jpg

Ik ben het even kwijt, maar als u denkt het zeker te weten, hoor ik het graag: is de PvdA nou voor of tegen de JSF? Misschien zie ik het helemaal fout, maar ik heb het idee dat ze de afgelopen maand de oneven weken voor waren en de even weken tegen.

En in die weken op zaterdag voor, op zondag tegen en op vrijdag de dertiende waren ze helemaal de kluts kwijt. Of zou Diederik iedere dag de blaadjes van een rode roos één voor één uittrekken, om en om ‘ja’ en ‘nee’ mompelend?

Ja, want het staat in het regeerakkoord. Nee, want alles wat nog PvdA stemt, is tegen. Ja, want ik heb het Hennis, geloof ik, beloofd. Maar nee, want ik heb mijn fractie eigenlijk iets anders beloofd.

Ja, maar... Nee, maar... Nee, want Frans Timmermans wilde een jaar geleden voor eens en voor altijd een eind aan die JSF maken, maar ja, Frans is nu weer voor.

Tenminste, dat was eergisteren, maar gisteren was ie geloof ik eigenlijk ook weer een beetje tegen.

Tja, hoe onbetrouwbaar kan een partij zijn?

Samson begint steeds meer op het tweelingbroertje van Vicky Pollard in Little Britain te lijken: ‘No, but, yeah, but, no, but..’.

Helemaal verrassend: minister Jeanine Hennis van Defensie is niet verrast door de uitspraken van Samsom. Althans, dat beweerde ze gistermiddag na afloop van de ministerraad. Maar ja, daar had ze net tegenover Frans Timmermans gezeten.

Die vorig jaar namens de PvdA de JSF wilde verschroten, maar nu zo ongeveer ook iedere dag van standpunt verandert, samen met Samsom. 

Hennis, die er net een beetje in geslaagd leek om de grootste schade in haar relatie met defensie te herstellen, had nog wel een goede raad voor de PvdA: ‘Koers houden met de kop in de wind.’

Ik ben benieuwd hoe de wind vandaag waait, of morgen.

Posted: September 21, 2013 09:40 AM (309 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .