logo-bns-app.png« Alle passwords in de kluis | Index | Kinderporno van Nintendo? »

May 30, 2011, by Léon Krijnen

Dan maak ik er zelf wel een   

strap-1.jpg

Iedereen die een SLR heeft weet het: hangt nooit lekker. Om de een of andere reden zijn camerafabrikanten er ooit mee begonnen om de draagriem links voor en rechtsvoor vast te maken. Daardoor kantelt de camera met een standaardlens altijd schuin naar voor naar beneden, en met een grotere lens is het alleen maar erger.

De oplossing stond in de vorige Wired: de C-Loop. Het verhaal ging over Kickstarter, een interessante startup. Het is een website die kapitaal verzamelt om voor mensen die een goed idee hebben. Dingen die gerealiseerd en aan de man gebracht moeten worden.

Verhaal staat hier: How Kickstarter Became a Lab for Daring Prototypes and Ingenious Products: http://goo.gl/9BWqe

Ivan Wong is zo'n jonge entrepreneur die KickStarter benaderde. Met een oplossing voor die onhandige camera strap.

Het resultaat: C-Loop - Camera Strap Mount Solution: http://goo.gl/Zsq9l

Goed nieuws: Mooi! Moet ik hebben!

Slecht nieuws: Amazon mag ze niet in Nederland leveren. Ik heb een account bij Amazon.de, omdat die vrijwel alles in Nederland zonder verzendkosten afleveren. Maar Amazon.de heeft hem niet en Amazon.Com levert hem niet. Vraag me niet waarom ze de C-loop hier niet mogen leveren, want ik wil het niet weten: iedere reden is irritant.

Overigens: als ik eens goed naar dat ding kijk, met alles respect voor KickStarter en Ivan Wong: zou toch niet meer dan een eurotje of vijf moeten kosten inplaats van 40 dollar.

Je zal zien dat er binnen de korste keren vergelijkbare dingetjes bij MediaMarkt en Dixons liggen (en daarna voor 1 euro bij de Xenos :-)

Ik maak graag dingen. Waarom zou ik zo'n ding niet zelf maken?

Op naar http://www.campie.nl/ want de schroefdraad van statief/camera is geen M6 en ook geen M8, maar een afwijkende, iets grover gedraaid.

Dick Zonneveld werpt er een blik op, en vraagt wat voor kop er moet zitten, want hij heeft ze met gleuf en zeskant.

Ze kosten anderhalf dubbeltje, dus maar een paar mee genomen om te experimenteren.

Met de kolomboor een gaatje van 3 millimeter erin geboord, afgebraamd, een sleutelring en een draaiwieltje van een statief erop: klaar.

Werkt geweldig, camera hangt fantastisch, altijd goed.

Ik moet nu terug naar Campie om nog een zakje te halen, want de eerste twee amateurfotograven op de redactie die ik mijn maakseltje heb laten zien willen er ook een.

Make Do, zei ouwe Tom in Australia altijd, is big fun. I like Make Do.

Right!

strap-2.jpg

strap-3.jpg

Posted: May 30, 2011 12:40 PM (397 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .