logo-bns-app.png« Kinderporno van Nintendo? | Index | Pindakaas »

May 31, 2011, by Léon Krijnen

Droam: de dood van de gouden koe?   

droam.png

Het is een gouden koe die de telecom providers over onze ruggen blijven uitmelken: roaming. Velen die in het buitenland onbekommerd internetten via hun smartphome komen er pas bij thuiskomst achter wat het hun gekost heeft. Péperduur, kan ik u uit eigen ervaring verzekeren, bijna negen euro per megabyte bijvoorbeeld in India en Zuid-Afrika. Ook al kijk je nooit video op je smartphone, het tikt toch lelijk aan, na twee maanden reizen en iedere dag even de mail en nu.nl chechen.

Er zijn manieren om te voorkomen dat het vel over je neus getrokken wordt door je eigen provider. In het buitenland in kwestie ter plekke een prepaid kaartje kopen bijvoorbeeld. Je geeft je tijdelijke nummer door aan je familie en je kunt voor een paar centen bellen en internetten. Of alleen maar via al dan niet gratis wifi netwerken verbinding maken.

Dan is er ook nog Droam, dat zich profileert als grenzeloos goedkoop online.

De naam dekt de bedoeling: goedkope dataroaming in het buitenland. Bij Droam.nl kun je verschillende bundels en datapaketten aanschaffen. Zie http://www.droam.nl/prijzen

Droam biedt nu last-minute reizigers de mogelijkheid om gebruik te maken van betaalbaar mobiel internet in het buitenland. Via een balie op Schiphol.

Daar kan na het voldoen van een borgsom een apparaatje - Droam genaamd - in ontvangst genomen worden waarmee overal een draadloze verbinding met internet gemaakt kan worden.

Droam geeft dit signaal door als wifi-verbinding naar tot maximaal vijf apparaten. Bijvorbeeld laptop, mobiele telefoon, gameconsole en iPad.

Droam wordt gebruikt naast de mobiele telefoon, zodat het eigen nummer bereikbaar blijft.

Posted: May 31, 2011 04:36 PM (256 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .