logo-bns-app.png« Laat Lion maar snel komen | Index | Apple verkoopt de iPhone nu ook zelf zonder simlock »

June 14, 2011, by Léon Krijnen

Denk zelf even na als je iets ziet op internet   

facebook-tattoo.jpg

Mooi overzicht op de Sydney Morning Herald over de laatste hoaxes op internet. Moraal van het verhaal: kijk uit. Voordat u iets gelooft, retweet, doormailt, vertelt, op facebook zet: denk even na.

Zomaar wat nonsens op een rij die via internet door miljoenen onnozelen voor zoete koek geslikt werden: McDonalds zou zwarte klanten meer gaan laten betalen.

Het meisje dat al haar Facebook vrienden op haar armen zou hebben laten tatoëren. Gezien de aantallen en soorten tattoos die ik de afgelopen dagen in Thüringen gezien heb zou het me overigens niet verbazen als er elders wel iemand rondloopt met Facebook tattoos.
Maar Susyj87, die vorige week het net rondraasde was een vette hoax, en zal nog jaren als zodanig op blijven duiken.

De Gay Girl in Damascus was een hoax, net als eHarmony dat er Debbie. Gek op katten, wil een huis vol katten, Debbie scoorde er 5.5 miljoen views mee op YouTube.

Groot nieuws in Australië: J.K. Rowling, de schrijfster van Harry Potter heeft huis op Tazzy gekocht. Niet dus, al zou de eerste schrijfster ooit die dankzij haar boeken miljardair werd, half Hobart kunnen kopen als ze daar zin in had.

Een arrestatieteam viel vorige week met veel kabaal een huis binnen in Texas. Net zoals in die commercial van de Gamma, denk ik. Volgens een idioot had vrachtwagenchauffeur Joe Brankson er dertuig in stukken gezaagde lijken opgeslagen. Dat het nieuws als waar op Twitter verscheen is daaraantoe.

Regelrecht verontrustend is dat gerespecteerde nieuwssites als New York Times, CNN en Reuters de dertig lijken aanvankelijk als nieuws brachten, voordat ze berichtten dat alles nonsens was. Het rook bij trucker Joe Branson inderdaad naar rottend vlees, maardat kwam omdat zijn diepvriezer kaduuk was. Het bloed op de deur van de koelkast was van een vriende met een wondje aan zijn hand.

Bovenstaand s.v.p. zo veel en zo vaak mogelijk retweeten, facebooken, buzzen op google, op uw blog zetten, doormailen en verder vertellen.

De rest: even nadenken en verder kijken dan uw neus lang is.

Posted: June 14, 2011 12:12 PM (334 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .