logo-bns-app.png« Help! Help, Mijn Man Is Eeen Klusser is geweest! Help! | Index | Knallen met je Twitter background »

June 28, 2011, by Léon Krijnen

Laat een logo in je QR Code bakken   

qr-codes.png

Die QR codes kennen we onderhand: ze worden gebruikt om via een smart-phone bezoek naar een url te genereren, en die kan leiden naar een etage of een kamertje op een sociaal netwerk. Een paar slimmerds hebben een tijd geleden al uitgevogeld dat er in een QR code speling zit om mee te rommelen.

Dat omdat de programmeurs van de code ruimte in hebben moeten bouwen voor foutcorrectie. Die is nodig omdat QR codes beschadigd kunnen worden door vieze plekken of krassen. Zonder die error-correction zou ieder vuiltje of krasje tot een foutmelding leiden als een gebruiker probeert de url te benaderen via zijn smart-phone. Ik vraag me daarom af of het verstandig is om die ruimte te gebruiken om op te leuken met een logo, zoals je nu links en rechts ziet gebeuren.

Hoe dan ook; het staat wel sexy, je logo in een QR code, en als-ie het dan ook nog doet is dat meegenomen.

Er is ook al een website, waar je QR-codes kan laten bakken met daarin een logo van Facebook, Twitter, YouTube, Hyves en nog een handvol andere netwerken. De kleurstelling wordt ook enigszins aangepast: YouTube is gitzwart/felwit, Facebook en Twitter in pastelblauwe tinten.

Ga naar http://linqr.to/en laat er zelf een bakken.

Posted: June 28, 2011 10:53 AM (206 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .