logo-bns-app.png« Laat een logo in je QR Code bakken | Index | Dorus kaal en uitgekleed »

June 28, 2011, by Léon Krijnen

Knallen met je Twitter background   

twitter-background.jpg

De mogelijkheden op Twitter om een achtergrond helemaal naar eigen tevredenheid te maken zijn beperkt. Je kunt er namelijk maar één neerzetten die je verder niet kan manipuleren of positioneren. De content - je tweets en daarnaast de kolom met About, Followers, Similar enzovoort - wordt pardoes over de achtergrond gekwakt, en daar heb je het verder maar mee te doen.

De speelruimte die je hebt, zul je in de afbeelding zelf moeten zoeken. Het probleem is dat je niet weet met welke browser instelling je Twitter account bezocht wordt. Maar ook al zou je dat wel weten dan heb je er nog niets aan, want je kan maar één achtergrond laten zien.

Kortom: ik gok maar wat en heb een grote achtergrond gemaakt door een 1800x1800 in PhotoShop met zwart vol te gieten en als achtergrond via de tabs Settings en vervolgens Design en Change Design Colors ook zwart te kiezen. Hoogte en breedte maken niet zoveel uit, omdat ie linksboven gepositioneerd wordt, dus als je zorgt dat ie groot genoeg is, dan is ie groot genoeg :-)

Als je die background image upload heb je al een strakke zwarte Twitter, maar er is meer mogelijk. Via knippen en plakken kun je overal op die zwarte afbeelding andere afbeeldingen plaatsen en vervolgens het geheel uploaden. Het beste is om een of meerdere kleine afbeeldingen onder elkaar vanaf linksboven te zetten. Ik hou ze een pixel of 20 vanaf de linkermarge, de afbeeldingen zelf iets van 130 pixels breed. Met die maten klopt het zo ongeveer op de meest gehanteerde browserinstellingen.

Twitter verstopt de backgrounds op een andere server, maar de link erheen kun je via bijvoorbeeld de Developer Extension voor Chrome of een Add-On voor Firefox wel achterhalen. Op die manier kun je een background van een andere Twitteraar downloaden en bekijken, ermee spelen, en remixen.

De mijne staat (vandaag) hier: Goo.gl/60fz1, maar omdat ik hem wel eens verander zal je op deze link binnenkort een foutmelding krijgen.

De Developer Extension voor Chrome staat hier in de Chrome Web Store: Goo.gl/94DBO
Bij Firefox heet-ie een Add-On en staat-ie hier: Goo.gl/fNmKW

Voor wie wel eens wat zit te pielen met html, css, enzovoort: onmisbaar!

Natuurlijk kun je ook een Search doen op bijvoorbeeld 'Beautiful Twitter Background', en met het resultaat je voordeel doen. Al blijkt ook hiet natuurlijk dat smaken nogal verschillen.

Inspiratie kun je ook hier opdoen: De 10 volgens We2.0 Today mooiste Twitter Backgrounds

Bij het doorbladeren blijkt overigens dat er enkele alweer veranderd zijn door de heren en dames Twitterati, maar je kan zien dat iedereen worstelt met de beperkingen en daar zo creatief mogelijk mee om probeert te gaan. Ik ben wel gecharmeerd van die van Darren Rowse uit Melbourne, die overigens ook op nummer 1. staat. Dat vanwege de manier waarop hij zijn eigen kop in beeld gebracht heeft. Ook met een kleinere browserinstelling blijft dat ene oog je mooi aankijken.

Dit is zijn Twitter: #!/problogger en dit is zijn achtergrond.

Posted: June 28, 2011 12:11 PM (492 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .