logo-bns-app.png« Bye Bye Bullshit: klem in de hel | Index | Lekker verder vogelen met + »

July 11, 2011, by Léon Krijnen

Google Plus raast nu de wereld over   

google-plus.jpg

Ja hoor, sinds vanmorgen mag nu iedereen aan de Google +, en het gaat hard. Ik ben nu het een en ander aan het uitvogelen, maar omdat er ook nog andere dingen gedaan moeten worden, heb ik niet alle tijd van de wereld.
Heleen van Lier van De Volksrant had die tijd wel. Ze heeft er een week ingestoken teneinde de vraag te kunnen beantworoden of het iets is: Een verslag van een week op Google+, is het wat?

Haar Plus staat hier: Google + Heleen van Lier. De laatste zin van haar ontdekkingstocht: Voorlopig is het nog een beetje eenzaam op +.

Maar ja, dat schreef ze vrijdagmiddag en toen werden de invites nog niet massaal uitgedeeld. Volgens Paul Allen van Google groeit het als kool en zouden er tot zondagavond al 4.5 miljoen nieuwe gebruikers zich aangenmeld hebben.

Zie ook Dutch Cowboys: "Google+ is growing crazy", wordt dit het grootste social media succes ooit?

Volgens Cowboy Henkie: Als Google zijn backend op orde heeft, en daar hoeven we niet aan te twijfelen, kan Google+ duizelingwekkende cijfers verwachten in de komende weken en maanden. De merkkracht van Google x het product (Google+) x de populariteit van sociale media (aka Facebook) x de nieuwsgierigheid van iedereen die actief is via sociale media x de mediakracht die zich ontwikkelt, kan wel eens gaan zorgen voor het grootste succes van Google ooit. Daarnaast heeft Google met haar zoekkmachine, Youtube en GMail middelen die meer dan ooit als aanjagers en verdubbelaars kunnen werken. Daarvoor behoeven ze alleen maar Google+ conversaties in de zoekresultaten te plaatsen, succes verzekerd. De kans dat Twitter nog terugkeert in de organische zoekresultaten (Live-Search) lijkt me op dit moment nihil.

Lees maar even verder bij de Cowboys op de tag Google, als de tijd heeft.

De tip Hoe krijg je een eigen Google+ vanity URL? heb ik meteen even gevolgd, zodat mijn Plus bereikt kan worden via: gplus.to/LeonK. Dat kunt u zelf ook doen door naar gplus.to te gaan en daar uw Google + id, een rits cijfers, in te tikken.

Daarna bedacht ik dat ik dat ook mijn eigen toko kon doen, waar ik dus maar even een directory /Google+ aangemaakt heb en daarin een redirect naar mijn + account gezet heb. Staat ook leuk op je (digitale) visitekaartje: Krijnen.com/Google+

Verder maar eens even uitvogelen hoe Twitter en mijn blogs aan elkaar te knopen en hoe mijn Friends uit Facebook te exporteren en ze uit te nodigen voor +. Want na een paar uur weet ik al zeker dat ik afscheid ga nemen van Facebook en dat in ga ruilen voor Google +. Als was het maar om de krampachtige reacties van Zuckerberg en de zijnen door iedere tool die dat exporteren zou moeten verzorgen probeert tegen te houden.

Kom op zeg, dat druist in tegen alles wat een vrij internet is. Wegwezen!

Posted: July 11, 2011 02:53 PM (467 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .