logo-bns-app.png« Google Plus raast nu de wereld over | Index | De deur van D'n Inval staat altijd open »

July 12, 2011, by Léon Krijnen

Lekker verder vogelen met +   

googleplusplusplus.jpg

Omdat ik mijn buik helemaal vol had van de comment spam op mijn eigen toko, heb ik daar een paar weken geleden een drastisch besluit genomen: geen comments meer. Ook al had ik het technisch redelijk op orde - dacht ik - toch een paar honderd spam comments per dag. De meesten in bar slecht Engels, dus misschien betalen ze junks, studenten of kinderen in arme landen om die rommel er op te zetten. Ik vermoed dat het zo gaat omdat er ook met een captcha vrolijk gepost werd.

Hoe dan ook, geen zin meer om iedere dag een paar honderd nog niet gemodereerde spams weg te goooien. Het sop was me de kool niet waard meer, dus er maar eens een dag voor gaan zitten en alle comment en track back ping scripts uit de Movable Type installatie gevlooid en verwijderd. Was nog een hoop werk. Daarna wat zitten rommelen met de Social Plugins op developers.facebook.com waar ze simpele dingen ter beschikking stellen waar ook nog wel het een ander mee te pielen valt zonder dat de boel begint te bokken en te roken.

Resultaat na wat gehannes met die Facebook plugins: onder iedere post hier een comment plugin die prima werkt. Als er iemand een comment plaatst, wordt de hele entry naar jou of zijn of mijn Facebook gepubliceerd, met de comment. Like box, like button, recommendations, je kan aan je blog toevoegen wat je wil.

Maar ja, dat was een paar weken geleden en nu zit ik op Google +, en heb ik eigenlijk geen behoefte meer aan Facebook. Moet ik dus weer al die Facebook plugin scripts uit headers, body of footers van een zooi templates gaan verwijderen.

Volgende vraag: hoe integreer ik Google + met Krijnen.com? Hoe doe één button publishing van het naar het ander?

Is iemand daar al mee bezig? U kunt (nog even) reageren via Facebook.

Toen Google begon met documents heb ik wel een tijdje gepubliceerd vanuit Documents. Je kan via een api een verbinding leggen met een script in Movable type, en dat werkte prima.

Nou, eerst maar weer eens verder vogelen met krijnen.com/+.

Posted: July 12, 2011 04:52 PM (349 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .