logo-bns-app.png« Sterkste Australiër nu baas van de cybercops | Index | Installeer Undercover op je iPhone »

July 18, 2011, by Léon Krijnen

KPN moet niet zeuren over WhattsApp   

whatsapp.jpg

Het heeft even geduurd, maar na vijftien jaar Nokia overgestapt op een iPhone. Het enige wat even wennen is, het tikken. Na al die jaren gewend om met twee duimen op toetsen te tikken, moet dat nu anders. Ik snap nu ook waarom er op Marktplaats wel eens nieuwe iPhones of Androids aangeboden worden omdat iemand er niet aan wennen kan en terug wil naar een Nokia of een Blackberry. Komt wel goed, en anders maar een mini bluetooth toetsenbordje kopen.

Verdomde handig, vergeleken met mijn laatste Nokia, een 16gb N95: één mailbox waarin Gmail en de mail van de baas in één inbox binnen lopen. Verdomde onhandig: de sms op de iPhone, althans met KPN. Tot een paar maanden geleden gebruikte ik T-Mobile van de baas. Van slechte bereikbaarheid heb ik eigenlijk nooit last gehad met T-Mobile, maar ik was geloof ik van de weinigen onder mijn collega's. Maar T-Mobile had wel iets wat KPN nog steeds niet heeft: sms via een handige web-applicatie, die vanuit de browser benaderd kon worden, dus platform onafhankelijk.

Als speler-trainer-coach van een gezelschap honk- en softballers op leeftijd is een sms-groepje verrekte handig. Wie is er wel, wie is er niet, wie heeft de sleutel van de kantine, wie kan er zondag scheidsen, dat soort werk. Bij T-Mobile hoefde ik maar een keer te klikken op een bookmark in Chrome, of ik nou thuis op een Mac zat, of op de krant op een Windoos. Paar regels tikken, en verzenden, klaar.

Bij KPN kan dat anno 2011 nog steeds niet. Die laat me eerst een zooi typische Windows applicaties installeren, die met een typische zooi Windows foutmeldingen gepaard gaan. Uiteindelijk zit er een knop in Outlook waarmee ik een sms zou kunnen versturen. Die laat me via een afrolmenu kiezen tussen een Outlook en een Exchange adresboek.

Maar wat ik daarna ook allemaal probeer: wat er in beeld komt zijn contacten waar ik niks aan heb, en die ik nooit gemaild of gebeld heb. De rest zit weliswaar keurig in mijn contacten, maar in dat menu duiken ze niet op. Op de iPhone zou ik op de een of andere manier een groepje aan moeten kunnen maken, maar als ik na het aanmaken van een nieuwe message naar 'Groups' vind ik daar geen groups, maar ook geen button om een nieuwe groep aan te maken.

Dat lijkt me, net als die irritant onbeholpen en klungelig ontworpen Windows applicatie van KPN - aan de manual heb je ook niet veel - eerder aan KPN dan aan de iPhone te liggen.

De oplossing is simpel: WhatsApp. Ook al bestaat mijn clubje uit veteranen, we communiceren al jaren via Google Groups - de Super Sonjas - , en ik denk dat inmiddels iedereen een iPhone, een BlackBerry, een Android óf een Nokia heeft. Hup, naar de App winkel, en downloaden die dingen. Wie weigert, komt niet meer in de opstelling!

Wat KPN betreft: niet zeuren dat mensen te weinig sms'en, en zelf een mooie App in de markt zetten waarmee je voor een cent of zo per sms gemakkelijk kan werken. Met de tijd meegaan heet dat.

Posted: July 18, 2011 03:42 PM (515 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .