logo-bns-app.png« KPN moet niet zeuren over WhattsApp | Index | Fantastisch Fantastyval »

July 18, 2011, by Léon Krijnen

Installeer Undercover op je iPhone   

undercover-iphone.png

De eerste twee Apps die ik voor de iPhone gekocht heb zou iedereen als eerste twee Apps moeten kopen: 1Password en Undercover. De eerste is een password tool, de tweede een onzichtbare applicatie die je nooit ziet en die pas in actie komt als je je iMac, Powerbook, iPad of iPhone als gestolen opgeeft. Twee goedkope Apps die hun geld meer dan waard zijn.

Over 1Password heb ik eind mei al eens geschreven nadat ik die applicatie op mijn Macs én op de Windows XP van de baas had geïnstalleerd.

Hier: Alle passwords in de kluis.

Dus ook op mijn iPhone zitten alle passwords vanaf nu in een kluis. Voor het Master Password, dat je bijna nooit nodig hebt, pak je een moeilijke, voor de Unlock Code een viercijferige pincode.

Die andere app zie je nooit, net zoals ik hem op de Mac nooit zie: Undercover van Orbicule: Bad News for Thieves. Komt in actie als er iemand vandoor gaat met een van je apparaten.

Heb je dat eenmaal gemeld via de website van Undercover dan wordt het onzichtbare programma wakker gemaakt gaat het leuke dingen doen. Zoals stiekem foto's van de nieuwe gebruiker maken en die, samen met locatie en ip-nummer, naar de politie sturen.

Intussen produceert het ook nog allerlei foutmeldingen en bevriest het de computer te pas en te onpas, zodat de nieuwe 'eigenaar' geneigd is om er mee naareen Apple dealer te gaan. Waar het apparaat inmiddels als gestolen in een database staat. Mooi hoor.

Orbicule maakt overigens ook software waarmee een desktop Mac als inbraakalarm ingezet kan worden. De ingebouwde insight camera wordt een bewegingsmelder en de video wordt verzonden naar je iPad of iPhone. Daarover binnenkort meer,

De Underover app kan ik intussen iedereen aanraden die een iPhone heeft, en nee, ik heb geen aandelen in de makers van 1Password en ook niet in die van Undercover.

Posted: July 18, 2011 04:13 PM (312 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .