logo-bns-app.png« De browseroorlog laait weer op | Index | Stormloop op ontbijtbuffet »

July 25, 2011, by Léon Krijnen

Facebook, Google + of Twitter?   

grote-drie.jpg

Ik geloof dat ik niet de enige ben die op dit moment worsteld met de vraag: Facebook of Google + ? Op Dutch Cowboys werd die vraag vorige door Mark de Kock met een wedervraag - gevolgd door een uitroepteken - beantwoord: Facebook, G+ of Twitter? Waarom niet allemaal!

Het is een antwoord dat zich de afgelopen dagen aan mij ook opdringt. Tja, waarom niet? Het een hoeft het ander niet in de weg te zitten, zeker niet als je de boel dusdanig aan elkaar weet te knopen knopen en breien, dat je in iPhone, iPad of Chrome op één plek je sociale boeltje kan raadplegen. Inplaats van de godganse dag op en neer te moeten bladeren tussen verschillende applicaties.

Het begint me geloof ik een beetje te lukken, al wist ik nog niet goed waar precies te moeten beginnen, en al helemaal niet hoe of waar te eindigen. Het is me op dit moment nog een stap te ver om mijn Facebook account naar het grote zwarte gat te verhuizen. Ik zie dat enkele Plussers in mijn Circles die drastische stap wel gezet hebben. Kan altijd nog, maar ik zie veel vrienden op Facebook niet snel overstappen.

Laat voorlopig dus maar even staan, dat Smoelenboek. Beter om op zoek te gaan naar wat gereedschappen die het een en ander automatisch op en neer hevelen van het een naar het ander.

Dus laat ik hieronderaan dit artikel die comment plugin van Facebook nog maar even staan. Wie dáár een comment plaatst laat het ook dáár achter en kan door middel van een vinkje kiezen of hij het ook naar zijn eigen Facebook wil pushen. Daarboven prijkt nu een andere plugin, met dank aan Dutch Cowboy Boris, die iets doet met Google Plus. Nog niet vergelijkbaar met wat die Facebook plugin, maar dat zal slechts een kwestie van tijd zijn.

Met Twitter heb qua onderhoud al tijden niets meer te maken, omdat alles wat ik publiceer via handige rss- en twitterfeed scripts automatisch getweet wordt.

Al met al een leuke week achter de rug, met al dat gecodeer en geprobeer. Intussen nog op de MacBook Pro en op de Imac een geslaagde upgrade gedraaid van Snow Leopard naar Lion en na vijftien jaar Nokia overgestapt naar iPhone. Met, jawel, een Google +, een Twitter en een Facebook App.

Hoppa, op naar het web en verder Googelen op zomaar wat termen zoals Google + Plugins, Pushing + to Facebook, pulling comments, dat soort werk.

Komt goed.

Posted: July 25, 2011 01:25 PM (406 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .