logo-bns-app.png« De Markhoek: de bushalte van NAC | Index | Geloofshumor »

August 10, 2011, by Léon Krijnen

Even een foto Twitteren, omdat het nu kan   

tweetpiccer.png

Eerder deze week heeft Twitter de mogelijkheid om naar 'Oud Twitter' terug te stappen weggejorist. Zodat iedere Twitteraar nu, of ie wil of niet, met de nieuwe lay-out van de web-interface van Twitter te Tweeten heeft.
Vanmorgen is er een nieuwe mogelijkheid in de Interface opgedoken: foto (mee)Twitteren. Er waren al verschillende opties om foto's te uploaden of te delen, bijvoorbeeld via TwitPic, Tweetdeck, TwitPickr, Twitc, Tweetphoto, Yfrog, Twitsnaps, Twitgoo, Tweetmojo en Piktor.

Stuk voor stuk ontworpen en aangeboden omdat het met Twitter zelf niet kon. Op de burelen van de makers zal vandaag geen champage ontkurkt zijn nu er optie 'Pics' onder iedere nieuwe Tweet aangeboden wordt.

Gebruikers vinden nu onderaan Twitter.com een camera icoon. Als je daar op klikt krijg je de mogeljkheid om een foto te uploaden en te versturen.
Als je van de mogelikheid gebruik maakt wordt de foto geupload naar pic.twitter.com. Op die url krijgt ie een uniek id, gelinkt onder je tweet. Klik je op die pic.twitter link dan verschijnt de grote foto in beeld, door Twitter geforceerd op iets van 440 pixels breed.

Kies je in je browser de mogelijkheid 'Open image in new tab' dan verschijnt-ie in de resolutie waarin je hem geupload hebt. Overigens blijkt dan dat pic.twitter.com een redirect is vanaf een server - althans in dit geval op p.twimg.com. De maximaal toegestane bestandsgrootte is 3 mb. Ik ben benieuwd hoe Twitter reageert als gebruikers er een handige extra opslagmogelijkheid in zien, en Twitter als een fotosilo in the cloud gaan gebruiken.

Posted: August 10, 2011 02:07 PM (250 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .