logo-bns-app.png« Despereaux | Index | Wie kan er nog zonder Buienradar? »

August 27, 2011, by Léon Krijnen

Nieuws over piraten, maar wel een jaar oud   

pirate-radio.jpg

Mooi om te zien hoe nieuws via internet de wereld rond raast. Of is het nonsens? Op Tech Dirt staat een item over hoe de 'Radio Communications Agency' - wat dat ook moge zijn - in Nederland binnen een half uur na een waarschuwing een radiopiraat een bekeuring van 2500 euro kan overhandigen.

TechDirt baseert zich daarbij op een artikel op de afdeling Zuid-Afrika van Radio Netherlands Worldwide, en op een artikel op Southgate Amateur Radio News.

Misschien klopt het allemaal wel, maar ik kan geen recent nieuws hernneren over radiopiraten die nu ineens hard aangepakt worden. Radiopiraten? Dat is toch iets van 1978, toen iedereen met een bakkie rond reed, en er nog geen internet was. Zijn er anno 2011 in Nederland nog radipiraten die via de ether uitzenden?

Na even Googelen blijkt dat ik met die veronderstelling een beetje fout zit. Kennelijk zitten er vooral in Drenthe, maar ook in De Achterhoek, nogal wat mensen die er lol in hebben om lekker ouderwets aan radiopiraterij te doen.

Maar de twee berichten die deze week op mijn iGoogle radar verschenen zijn gebaseerd op nieuws dat hier ruim een jaar geleden nieuw was: op 17 juni 2010. In onze krant heb ik het niet terug kunnen vinden, waarschijnlijk omdat we in West-Brabant niet veel van radiopiraten horen.

Onze collega's van De Stentor publiceerden er wel over: Eigenaars piratenzendmasten harder aangepakt.

Conclusie: leuk om te zien hoe nieuws van een jaar oud elders op internet als nieuws van vandaag gebracht wordt.

Posted: August 27, 2011 02:35 PM (247 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .