logo-bns-app.png« Roodharigen | Index | Kijk achterom, en zie wat er al goed gekomen is »

September 07, 2011, by Léon Krijnen

Waar is mijn iPhone, waar is mijn Droid?   

find-my-iphone.jpg

Over de beveiliging van mijn digitale gedoetje, mijn hardware en mijn iPhone heb ik hier en hier al eens iets geschreven. Na dit verhaal op de Sydney Morning Herald heb ik 'Zoek mijn iPhone' ook maar even geïnstalleerd.

Het is een gratis app, gemaakt en geleverd door Apple. Doet precies wat de naam belooft: je iPhone zoeken als je hem kwijt bent. Vinden zal ook wel lukken, mocht het nodig zijn. Ook als het niet nodig is, zoals je zelf kan testen.
Er kan meer mee, zoals het op afstand verwijderen van alje persoonlike gegevens, of met een nieuwe pincode op slot zetten..

Zoals Apple het zegt:

'Zoek mijn iPhone is gratis voor iedereen met een iPhone 4, iPad of vierde generatie iPod touch (iOS 4.2 vereist).* Log gewoon in met uw Apple ID op uw gekwalificeerde apparaat en zet Zoek mijn iPhone aan zodat u het kunt vinden. Gebruik dan dezelfde Apple ID om Zoek mijn iPhone aan te zetten op al uw andere iOS 4.2 (of nieuwer) apparaten, inclusief iPhone 3G, 3GS of iPod touch (2e generatie of nieuwer). Zoek mijn iPhone is ook inbegrepen bij een MobileMe-abonnement.

Als u uw iPhone, iPad of iPod touch onderweg bent kwijtgeraakt, installeer dan gewoon de Zoek mijn iPhone app op een ander iOS apparaat, start het programma op en log in met uw Apple ID (Zoek mijn iPhone moet al zijn geïnstalleerd op het zoekgeraakte apparaat).

U ziet de lokatie van uw apparaat op een plattegrond en u kunt ervoor kiezen om een bericht weer te geven of een geluid af te spelen, het apparaat op afstand te vergrendelen of permanent al uw gegevens te wissen als u denkt dat u het niet meer terug krijgt. Voor extra beveiliging zal de app u automatisch na 15 minuten uitloggen, of u kunt handmatig op elk gewenst moment uitloggen.'

Kortom, kleine moeite, die achteraf groot plezier op kan leveren.

Voor wie geen iPhone, maar een Android toestel gebruikt: uietaard zijn er soortgelijke apps voor die markt. Hier is het resultaat van een search op Google op: Where is my Droid?

Posted: September 7, 2011 04:29 PM (347 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .