logo-bns-app.png« Amazon werkt aan digitale bibliotheek | Index | Boerka's? »

September 19, 2011, by Léon Krijnen

De Social Media Guide wijst de weg   

smg.png

Social media zijn in, vet, cool, hot. Hype of niet, het bos zie je nog maar amper door de bomen heen. Het is niet al te moeilijk om de sociale netwerken zelf even op een rijtje te zetten, want met de vier belangrijkste heb ik naar schatting 95 procent van alle gebruikers redelijk gedekt. Facebook, Twitter, LinkedIn en Google +. Hyves? Hyves is een een Hollandse hasbeen, die reken ik niet meer mee.

Maar wat er op en over die social media allemaal mogelijk is, dat is zelfs voor een doorgewinterde gebruiker maar amper bij te houden. Gelukkig is daar de Social Media Guide, waar ik met liefde en plezier een paar jaar een bejaarde stagiaire zou willen zijn.

Ik geef toe: dat dat heeft dan ook iets met de locatie te maken, want de site wordt gemaakt aan de Gold Coast. Of in Gold Coast, zo u wil, al jaren de snelst groeiende stad van Australië. Een zonovergoten randstad van de schitterende stranden en plaatsen die aan elkaar aan het groeien zijn onder het bestuur van Gold Coast, Queensland. Niet overal even mooi, want vooral het hart, Surfers Paradise, is een soort Costa Brava Down Under geworden. Sleutelwoorden op dat stukje: torenflats en bezopen stappers. Wel het mooiste strand, en de mooiste golven, vandaar de naam.

Anyway: de Social Media Guide is The Place To Go als u de kluts kwijt bent. U wil - alleen of met uw bedrijf - van alles op die sociale netwerken, maar wat, en hoe?

Ga naar de thesocialmediaguide.com en neem er de tijd voor. Niet alles in keer, want na een uur begint het te duizelen. Honderden how to's, gidsen, handleidingen, zie het maar als een soort open universiteit. Eeven registreren en u kunt er bijna honder verschillende guides in pdf downloaden.

Of blader om te beginnen eens door de top 157 van websites, de een nog handiger dan de ander. Aanrader!

Posted: September 19, 2011 03:38 PM (316 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .