logo-bns-app.png« De Karst | Index | Daisy en Lady waken over Dimphy en Leo »

October 04, 2011, by Léon Krijnen

WriteRoom op de iPhone   

writeroom.png

Lekkere app op de iPhone geïnstalleerd: WriteRoom. Ik heb hem ook op de MacBook en de iMac draaien, maar pak ik WriteRoom nooit omdat ik TextMate als tekstverwerker gebruik. Die kan ook zonder toeters, bellen, balken en mooi in het zwart werken (mijn desktop is meestal helemaal zwart) , en heeft onderhuids werkelijk ale technische toeters en bellen die je maar kan verzinnen. Google Documents op de iPhone kan, maar ja, die gebruik ik eigenlijk ook maar weinig.

Want ik doe alles via DropBox. Dat is mijn default directory op de Dell op de krant. Waar ik om artikelen te schrijven en wat dies meer zij (rekenen, sorteren, coderen) TextPad gebruik, hele goede Windows kloon van TextMate. (Of is TextMate de kloon van TextPad?)

Hoe dan ook, er is nog geen TextMate app, en daar zie ik het nut ook niet van in. Het enig wat ik zocht was een simpele tekstverwerker, helemaal zwart, witte letters, geen gedoe.

Dat is dus datzelfde WriteRoom, dat ik op de Macs nooit gebruik omdat ik blind kan werken met TextMate.

Maar op de Iphone blijkt WriteRoom een geweldige app om stukies te schrijven. Synchroniseert automatisch met de DropBox op al mijn werkplekken, geen omkijken meer naar. Enige wens: text als sms versturen - mail kan al.

Komt ook wel goed.

Posted: October 4, 2011 04:21 PM (214 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .