logo-bns-app.png« Dag jeugd . . . | Index | Mooi op tijd voor Sinterklaas: Airswimmers »

October 24, 2011, by Léon Krijnen

Over op iOS5   

ios5.png

Vraag me niet wat ik goed gedaan heb, maar vorige week iOs5 zonder noemenswaardige problemen op de iPhone geïnstalleerd, en daarna iCloud aangeslingerd. Alles werkt zoals het zou moeten.

Enige probleempje gaande de installatie: klassiek probleem, klassieke vraag, klassieke non-antwoorden: wat is syncen nou precies als je niet weer of de sync up of down is en daar niet goed achter kan komen? Minpuntje in de manuals. Gevolg is dat ik al mijn apps opnieuw moest downloaden uit de store, en opnieuw moest indelen.

Waar ik daarna niet achter kwam: je zou toch in iTunes de icons van de apps moeten kunnen verslepen, waarbij die indeling in real time gesynced wordt? Veel gemakkelijker dan met je vingers die icoontjes van en naar de homepage en de directories slepen.

Maar daar is alles greyed out, waarom?

Update vorige vraag: ik hang hem aan de MacBook op de krant en nu gaat dat wel. Probleem opgelost, ik denk dat het antwoord is omdat ik het gisteravond geprobeerd op de iMac thuis niet meer geprobeerd heb nadat alles naar de iCloud gesynced en gebackupped is.

Volgende vraag: wat zijn de verschillen?

Kom ik op op terug :-)

Eerst maar eens wat pielen met iTunes en Spotify. Volgende probleem: wie in oude knarrren kart, luiterst naar oude radio's. Of niet, want de Pioneer in de boodschappen W124 (1987) bleek vorige week de geest gegeven te hebben toen we uit Calabria terugkwamen en van Charleroi naar Breda reden.

Maar ja, ook die Pioneer heeft geen bluetooth of usb, laat staan die In de Kever (1969) of de W180 (1955). De beste radio zit in de W126 (1984), mooi warm geluid, maar nog een casettebandje.

Misschien het beste om een 12 volt ghettoblaster met een boombox te kopen op Marktplaats, en die op de achterbank van de ooldtimer van dienst te deponeren :-)

Het is overigens niet overal goed gegaan. Een Google Search op 'problemen ios5' levert interessant en leerzaam leesvoer op.

Had ik het net over oude radio's, blijkt de upgrade in ieder geval één gebruiker de nodige problemen op te leveren met zijn Bluetooth connectie naar zijn carkit.

Maar ja, dat zal wel een kwestie van een keer de verbindig naar een zwart gat dirigeren en vervolgens opnieuw pairen, dat biedt vrijwel altijd soelaas als er met BlueTooth iets fout gaat.

Update: bovenstaand heb ik een week geleden gepubliceerd, maar omdat er anno 2011 nog steeds zetduivels actief zijn is de complete multimediapagina in de krant van dinsdag 17 oktober niet meegegaan. Op die pagina, die nu dinsdag 24 oktober alsnog in de krant zou moeten liggen - afkloppen - staat een verwijzing naar dit stukkie.

Een week verder heb ik geen problemen ondervonden et iOs5. Nou, eentje dan: heb ik een kwartier zitten klikken en slepen in iTunes om alle apps te ordenen, gaat alles weer vrolijk terug naar de standaard setteing bij de eerste sync, terwijl ik dat helemaal niet wil.

Blijven proberen . . .

Posted: October 24, 2011 12:30 PM (486 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .