logo-bns-app.png« Mooi op tijd voor Sinterklaas: Airswimmers | Index | Thuis 3D printen: pure magie »

October 24, 2011, by Léon Krijnen

Doe het zelf wereldwijd: Instructables   

instructables.png

Ik ben al een tijdje vaste klant op Instructables. Beetje verslaafd ook, voor iedereen die wel eens wat wil knutselen. Wil je iets bouwen, produceren, maken in elkaar knutselen of repareren, neem eerst een kijkje op Instructables. Heb je iets gemaakt, gebouwd, in elkaar geknutseld of gereviseerd, laat het zien op Instructables.

Instructables.com is een online documentatieplatform en community met inmiddels meer dan een half miljoen mensen die handleidingen, voorbeelden, aanwijzingen en tips uitwisselen hoe de meest uiteenlopende dingen zelf te doen.

In tekst, foto's, video's, blaudrukken en pdf's.

Het geweldige Instructables is in 2005 bedacht op het MIT Media Lab en Squid Labs. CEO van Eric Wilhelm van Instructables zag het als doelen uitdaging 'om technologie te demystificeren, zodat zelfs mijn grootmoeder het kan gebruiken."

Er zijn zes hoofdsecties te vinden op Instructables en een actuele wisselende afdeling. Dat is op dit moment Halloween, waar enkele honderden leuke dingen te vinden waarme je op Halloween uit kan pakken, op aparte pagina's met costumes, kid costumes, pet costumes, make-up, props, hats, wigs, and masks, pumpkins, haunted house, decorations en food. De standaard secties - food, living, outside, play, technology en workshop - zijn stuk voor stuk weer onderverdeeld in tientallen subsecties.

Instructables heeft wereldwijd tot mooie initiatieven en uitvoeringen geleid. Een ervan zijn de Instructable Restaurants, waarin alle onderdelen, van het ameublement tot en met de koeling en de fornuizen, zelf gemaakt zijn via Instructables.

In Amsterdam is bijna twee jaar geleden al een Instructables Restaurant geopend door de Waag Society.

Alle onderdelen komen van de website, wat er niet op stond, hebben de initiatiefnemers er zelf aan toegevoegd. De tafels, stoelen én het eten: de instructie en de recepten staat op instructables.com.

In Rotterdam is er ook een: Instructables Restaurant Afrikaanderwijk.

Als beginner heb ik een tijdje geleden op Insructables.com één instructable toegevoegd: de clip die ik voor mijn Canon germaakt heb, en die ik daarna nog een keer voor twee collega's geproduceerd heb.

Tweede bijdrage net gepublicerd ik over mijn houten iPhone case (kissie) dat ik uit een van de poten van mijn ouden kersenhouten eettafel gefreesd heb. Lekker duurzaam pas recyclen: die tafel had ik in 1996 zelf gebouwd.

Nu ook op Instructables: www.instructables.com/id/A-wooden-iPhone-case

Posted: October 24, 2011 04:01 PM (364 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .