logo-bns-app.png« Hoe je iPhone 4S minder dorstig te maken | Index | De Berlijnse Speakermuur »

November 02, 2011, by Léon Krijnen

Facebook Kever of Facebook Bus?   

Volkswagen gaat een Facebook crowd-sourced auto ontwikkelen. De kleuren en de technische uitvoering staan vast, maar iedereen op Facebook mag mee bepalen welk model het wordt: een Kever of een Bus.
De auto die als eerste 20.000 'likes' op Fanwagen.nl of www.facebook.nl/volkswagenNL krijgt, wordt eenmalig geherintroduceerd in social edition.
Al lijkt de uitslag van die stemming na een paar dagen al vast te staan: vandaag (2 november 2011, 10:30 uur) is 82% van de stemmen op de T1 bus uitgebracht.

Facebook: Volkswagen Nederland
De pagina waar je kan stemmen: Fanwagen

Die bus auto krijgt Facebook features mee die voor de Fanwagen zijn ontwikkeld. Of het mag van Koos Spee zullen we nog even af moeten wachten, maar je kan je relatiestatus ('in een relatie', 'vrijgezel', 'het is ingewikkeld', 'geen idee') onder de kentekenplaat laten weten aan iedereen die je inhaalt of die achter je staat in de file.

De pook is ontworpen in de vorm van een 'Vind-ik-leuk' duim, statusupdates kun je op papier uit je dashboard laten komen met de 'Feed-O-Matic' printer. De kleustelling ziet er fantastisch uit: Facebook-blauw en Zuckerberg-zilver. Het bouwproces kan online gevolgd worden.

Lijstje opties - dat is nog eens wat anders dan de 'Full Options' van een Audi of Mercedes die daarmee ongeveer het dubbele van de instapprijs wordt.

- Onder de kentekenplaat zit de relatiestatus indicator. Hiermee kun je direct je bedoelingen duidelijk maken aan de overige weggebruikers.

- De Feed-O-Matic zorgt ervoor dat je met één druk op de knop altijd en overal de laatste status updates van je vrienden uit kunt printen.

- Op het prikbord kunnen de bestuurder en de inzittenden status berichten schrijven en delen. Deze wordt geleverd met pen, papier én prikkers.

- Om toegang tot de Fanwagen te verkrijgen wordt niet gebruik gemaakt van de klassieke e-mail + wachtwoord combinatie, maar van een contactsleutel.

- Vrienden toevoegen gebeurt eenvoudig en gemakkelijk via de passagiersdeur.

- De versnellingspook is ontworpen in de iconische vorm van de Facebook duim: voor optimaal ergonomisch comfort.

- Midden op het stuur zit de por-knop. Houd deze kort ingedrukt voor aandacht, en langer ingedrukt voor directe feedback van medeweggebruikers.

- De Fanwagen wordt ook geleverd met ingebouwde chat-spiegel. Hiermee kan de bestuurder direct met zijn meereizende vrienden communiceren.
- De Fanwagen is uitgerust met privacy gordijnen. Deze zijn in te stellen op drie verschillende standen: Delen met iedereen (open), Alleen vrienden (half gesloten), of enkel uzelf (volledig gesloten).

- Met de verjaardagskalender vergeet je nooit meer een verjaardag. Bestaande uit 365 paginas die ieder tweezijdig beschreven kunnen worden met de namen van 1 of meer vrienden.

- De Friend Finder: een kaart van Nederland met daarop de locaties van al je vrienden. Zo heb je in één oog-opslag het overzicht.

- Een Fanwagen zonder foto’s is als een Facebook profiel zonder vrienden. Daarom wordt deze meegeleverd met een Polaroid camera waarmee je jezelf en je vrienden direct kunt taggen.Alle fans die de winnende auto hebben ‘geliked’, krijgen een naamsvermelding. De namen worden op de bekleding geprint. Zo wordt de eigenaar er elke dag aan herinnerd wie hem of haar hebben geholpen met het bouwen van de Volkswagen Fanwagen.

fanwagen.jpg

Posted: November 2, 2011 11:49 AM (510 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .