logo-bns-app.png« Op de Beek bij Janny en Jenneke | Index | Tutoyeren of vousvoyeren? »

December 02, 2011, by Léon Krijnen

Heeft u thuis nog een printer?   

ixxi.png

Heeft u thuis nog een printer? Ik niet, zou niet weten waar ik er nog een voor nodig heb. Tickets en barcodes worden op steeds meer plaatsen geaccepteerd door een blik op, of een scan van je smart-phone. Wat verificatie betreft komen er genoeg mogelijkheden aan - bluetooth, RFID, god weet wat nog meer. Binnen een jaar of tien zullen ze wel tevreden zijn met een chip die achter je oor geïmplanteerd wordt.

Moet er per se iets op een A4-tje meegenomen worden, dan doe ik dat wel op mijn werk, maar het is steeds minder vaak nodig.

Foto’s? Je bent een dief van je eigen portemonnee als je honderd keer te veel betaalt voor de inkt van de printermafia.

Trouwens: foto’s bekijk je anno 2012 toch op je vette smartphone of je tablet, niet dan?

Wil je echter nog steeds foto’s af laten drukken, al dan niet gebundeld in albums of boeken: op internet beconcurreren ze elkaar wel, waar het met inkt kennelijk niet nodig is.

Kwaliteit en prijs van de internet printerservices lijken elkaar niet zoveel meer te ontlopen. Tip: maak bij zoveel mogelijk albumboeren een accountje aan en zorg dat je ze allemaal toestemming geeft om je lastig te mogen blijven vallen met nieuwsbrieven en aanbiedingen.

Iedere week, bijna iedere dag, ontvang je mooie aanbiedingen, waarop je snel moet happen, soms binnen twee uur. Doe je dat, dan zit je voor een dubbeltje op de eerste rang, en kun je voor een paar euro prachtige albums laten maken.

Iets totaal anders is Ixxi, op Ixxi.Nu

Het kost nog een paar centen, maar je kunt er fantastische wandbekledingen, schilderijen en afbeeldingen laten drukken. Op kunststof tegeltjes, die je later aan elkaar klikt. Zo mega als je maar wilt, zodat je zelf de prijs bepaalt.

Mooi voor thuis, ideaal voor bedrijven. In de hal bij de portier, als promotie, de mogelijkheden zijn onbeperkt.

Ixxi is een systeem van tegeltjes van 20 bij 20 centimeter en koppelstukjes waarmee je zelf een fotovergroting of fotocollage in elk gewenst formaat kunt maken. Voor de doe het zelvers: de koppelstukjes zien er net zo uit als de afstandsdingetjes waarmee je keuken of badkamer tegelt.

Je kan eigen bestanden uploaden, maar ook kiezen uit de bibliotheek van Ixxi. Uit een voorraad klassieken, zoals het Melkmeisje van Vermeer, maar ook Van Gogh en modernere expressionisten en andere kunstenaars. Er kan ook gekozen worden uit der portfolio van Hollandse Hoogte, het bureau dat een aantal Nederlandse topfotografen en buitenlandse persbureau’s vertegenwoordigt. En uit de enorme beeldbank van National Geographic.

Tegels, koppelstukjes, diagonaal, horizontaal en verticaal en ophangstrips en kabeltjes kunnen via de websites besteld worden.

Prijzen, levertijden en verzending staan vermeld op de website.

Posted: December 2, 2011 03:46 PM (446 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .