logo-bns-app.png« Da's heul gin hoogwoater! | Index | Foto's Kever Winter Festival Rosmalen »

January 09, 2012, by Léon Krijnen

Las Vegas: smullen voor gadget freaks   

Nog maar net alle top-10’s van 2011 uit en weer half vergeten, of daar is alweer een top-10 van de mooiste gadgets op de Consumer Electronics Show in Las Vegas - die officieel nog niet eens begonnen is. Volgens Asher Moses van de Sydney Morning Herald op één: de Parrot AR. Drone. Te bedienen met je iPhone, iPod Toch, iPad, of een Androïd Smart Phone. Deze Drone heeft een HD video camera aan boord. De beelden kunnen in real time gedeeld worden met wie je maar wil.

Niet te ver weg laten vliegen, want omdat zo’n ding zo licht mogelijk moet zijn kan hij niet al te veel batterijen meenemen, dus de totale vliegtijd is maar twaalf minuten. Of dat met wind mee of tegen is zegt de website niet. Maar de besturing verloopt via WiFi, dus de actie-radius lijkt me so-wie-so beperkt. Wat ie die doet als met een laatste zwiep en een vlaag wind buiten het bereik van de WiFi komt kan ik zo gauw niet vinden. Wel dat de propellertjes automatisch stoppen als een kindervinger in gestoken wordt.

Maar wel een leuk ding om video of foto’s uit de lucht te nemen, lijkt me.

Hou de Consumer Electronics Show (CES) de komende dagen in de gaten. Wellicht dat er fabrikanten in geslaagd zijn om nog niet te verklappen waar ze mee komen.

Wat we al wel weten: Lenovo presenteert de eerste TV met Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssyteem en LG een Google 3D TV, waar een afstandsbediening met toetsenbord bij geleverd wordt.

Nokia, vorig jaar op sterven na dood, zit weer in de lift. Dankzij een kapitaalinjectie van Microsoft en de Windows Phone die overal goed ontvangen is. In Las Vegas zal waarschijnlijk een nieuw model, de Nokia Lumia 900, gepresenteerd worden.

In Las Vegas pakken intussen tientallen fabrikanten uit met allerlei nieuwe tablets, notebooks en alsmaar dunnere en snellere Utrabooks.

Anno 2012 lijkt het onmogelijk om op de CES nog één apparaat te vinden dat op de een of andere manier niet op internet aangesloten is.

(Mobiele) telefoons, computers, tablets, en wat dies meer zijn waren dat al wat langer. Maar nu ook de weegschalen, haardrogers, thermostaten, koelkasten, gasfornuizen, zo ongeveer alles waar op elektriciteit werkt.

Niet meer aan te ontkomen: Gorilla Glass van Corning. Bijna onverwoestbaar glas, toegepast op vrijwel alle smartphones en tablets. Mooie video’s’s op de site van Corning. Vooral die prachtige A Day Made of Glass.

Apple? Die houden eind van de maand hun eigen feestje: MacWorld. De eerste zonder Steve Jobs. Volgens de geruchten zou Tim Cook daar twee nieuwe iPads presenteren, geruchten die inmiddels weer net hard ontkend zijn.

Posted: January 9, 2012 12:25 PM (439 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .