logo-bns-app.png« Wanneer barst Bubble 2.0? | Index | Mijn Facebook verjaardag »

January 17, 2012, by Léon Krijnen

Middagje terug naar school   

sloten-avans.jpg
De studenten die de Digideur ontwikkelen, die met behulp van een NFC chip in een Smartphone geopend en gesloten kan worden

Middagje terug naar school geweest, bij Avans. Workshops meegemaakt van de business it en management studenten van de minor Innovatie, Onderzoek en Advies. Ingeleid door een presentatie van Richard Raats, client director corporate market van KPN.

Paar mooie cases gehoord en gezien; onder meer een reserveringssysteem voor de werkplekken op de hogeschool, net als een betalingssysteem mede op basis van qr codes werkzaam.

Een parkeer reserverings- en betalingssyteem, dus onvermijdelijk location based. Gemene deler: de smart phone. Steeds meer handelingen gaan door uw mobieltje afgewerkt worden. Van het openen en sluiten van de deuren van uw eigen huis én het kantoor van de baas, tot en met het reserven, boeken en/of betalen en annuleren van alles wat u maar kan verzinnen.

Een van de conclusie: het wordt zo ook steeds belangrijker dat de batterij van je smartphone niet voortijdig leeggezogen is. Gelukkig is ook daarover negedacht.

Posted: January 17, 2012 05:08 PM (166 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .