logo-bns-app.png« Bejaarde boeven | Index | Een blinde, kale albino-mol »

May 24, 2012, by Léon Krijnen

Het kekke Dolphin Browsertje   

Gesture-Press-Image.png

Na een jaar of vijftien Nokia’s in alle soorten en maten ben ik nu bijna een jaar aan de iPhone. Bevalt me prima, alleen die standaardbrowser Safari, daar ben ik niet kapot van. Safari op iOS is het op de een of andere manier net niet. Net als Safari onder Snow Leopard op de MacBook en de iMac: net niet. Viel maar weinig te veranderen aan de standaard instellingen en qua plugins hield het ook niet over.

Dat was zo toen Chrome verscheen, dus het zou kunnen dat Safari inmiddels een inhaalslag gemaakt heeft qua thema’s en plugins. Ik zal er binnenkort nog eens naar kijken en wie weet ga ik Safari dan weer vaker gebruiken.

Intussen gebruik ik Chrome. Snel, gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. Of ik nou Chrome op de Dell op de krant gebruik, of op de MacBook of de iMac: ze zien er altijd precies hetzelfde uit. Qua design wil ik alles op mijn machines zo zwart mogelijk, desktop, achtergrond van de browser, balken. Niet vanwege een wat sombere inslag, maar omdat dat lekker rustig is, geen gespiegel of oogverblindende witte werkbladen.

Dat is allemaal gemakkelijk te stylen en tunen in Chrome. Bonus: wat en waar ik ook verander, bookmarks, extensies, thema’s, ze synchroniseren via mijn Google account keurig naar alle alle machines.

Alleen: niet op de iPhone of de iPad. Volgens verschillende bronnen gaat dat binnenkort goed komen omdat Google bijna klaar zou zijn met Chrome voor iOS.

In afwachting daarvan heb ik een paar maanden geëxperimenteerd met Opera, dat ik prettiger vond werken dan Safari. Maar nadat ik de Dolphin Browser ontdekt heb is Opera weer verdwenen van mijn iPhone en gebruik ik alleen nog maar Dolphin.

Geweldig browsertje: je kan hem een gesproken zoekopdracht geven die hij via Google Search uitvoert. Of woorden aan opdrachten en/of URL’s koppelen. Maar je kan ook swipes - getekende symbolen - aanmaken. Die kan je aan een URL koppelen. Ik heb bijvoorbeeld G voor Google aangemaakt, K voor krijnen.com, I voor mijn TechBlog en zo nog wat losse gebaren. Je kan hem full screen zetten, je hebt Speed Dial, een Smart Address Bar en One Click Share, waarmee je met één click iets op je eigen sociale gedoetje kan dumpen.

Prachtige app, en ook nog bloedsnel.

Links naar de downloads voor iOS en Android op dolphin-browser.com.

Posted: May 24, 2012 04:33 PM (384 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .