logo-bns-app.png« Zo naai je een iPod aan je pols | Index | Facebook: de Walmart van de Social Media »

May 31, 2012, by Léon Krijnen

Mobiele problemen voor Facebook   

google-plus-app.png
Screenshots van Google + Mobile. De app voor iPhone in de App Store en voor Android bij Google Play.


Eric Jackson van Forbes vraagt zich af of Facebook niet veel te laat in mobiel geïnvesteerd heeft: After Dismissing Mobile for the Last 2 Years, Facebook's Zuckerberg Gets Religion. Will It Matter?

Lijkt me voorlopig nog steeds een gemiste kans. De mobiele applicatie van Facebook zelf is een stuk wrakhout.

Het is altijd wat met dat kreng, waarbij de drie grootste ergernissen crashes, het hardnekkig niet legen van caches en veelvuldige time-outs zijn. Verschillende appbouwers proberen daar hun voordeel mee te doen. Ze delen een eigenschap: prijzen zichzelf allemaal aan als 'de beste'.

Ik heb er een paar geprobeerd voordat ik Ace Pro for Facebook Pro geïnstalleerd heb, maar die is het ook niet. Misschien wat minder vastlopers, maar ook veel te traag, en blijft waarschuwingen, messages en wat dies meer tot in den treure herhalen.

Nee, dan de Google + app. Van Google zelf, zo goed dat externe app ontwikkelaars bij voorbaat kansloos zijn. Sleutelwoorden: oogstrelend, snel, stabiel. Net als Google + zelf, vergeleken bij Facebook. Misschien wordt het tijd om helemaal over te stappen naar Google + en Facebook gewoon te vergeten.

Zie ook Nick Bilton in de New York Times over de mobiele problemen van Facebook: Facebook Tries, Tries Again on a Smartphone.

En Arvid Bux op Dutch Cowboys, met 20 redenen om Google + te gaan gebruiken.

Posted: May 31, 2012 12:47 PM (234 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .