logo-bns-app.png« Mobiele problemen voor Facebook | Index | Dorst en drank »

May 31, 2012, by Léon Krijnen

Facebook: de Walmart van de Social Media   

facebook-walmart.png

Wat me deze week ineens opviel, toen ik toevallig op Hyves belandde na een click op een zoekresultaat: de overeenkomst van Facebook met Hyves.
Komt u nog wel eens op Hyves? Nee, natuurlijk niet, want op Hyves wil niemand meer wezen. Hyves is uit.

Als ik naar Hyves kijk, is het net of ik naar Facebook kijk. Achterhaalde lettertjes, achterhaalde layout en het werkt allemaal niet zoals het zou kunnen en moeten werken. Dat gaat allemaal zoveel beter en lekkerder met Google +, zowel op het mobieltje als via de web interface.

March Zuckerberg zal dat weinig kunnen bommen, ook al die beursgang niet helemaal naar wens verlopen. Facebook zal Hyves niet zomaar achteraan gaan.

Ook al beweren sommige analisten dat zowel Facebook als Google + over een of twee jaar zomaar verdwenen zouden kunnen zijn en dat er iets anders voor in de plaats zal komen.

Zou kunnen, maar dat zie ik niet gebeuren. Bianca Bosker van de Huffington Post ook niet: Facebook is de Walmart van de sociale media.

Haar conclusie: Een gigantische organized, one-stop-sharing supersite of personal information and communication waar we iedere dag alles met iederen kunnen delen. Gaat volgens Bosker voorlopig net als Walmart nog wel even door met groeien.

Niet geheel toevallig: Walmart heeft van alle pagina's op Facebook het grootste aantal 'Likes': ruim 16 miljoen! Walmart en Facebook zijn officiële zakenpartners, met een aparte Facebook pagina voor alle 5700 vestigingen in de Verenigde Staten.

Nu gaan me ook nog de overeenkomsten in kleurstelling, lettertypes en logo's opvallen. Zou dat toeval zijn? Wil ik daar nog wel bij horen?

Voorlopig blijf ik alles maar dubbel doen, zolang mijn vrienden het licht niet zien en aan Facebook blijven plakken als een hen aan haar haan en ren.

Maar ik heb intussen wel zitten pielen met plugins in Movable Type of scripts waarmee je automatisch publiceert van Facebook naar Google +, of omgekeerd, of vanaf mijn eigen toko naar allebei. Scheelt iedere dag het nodige geknip en geplak.

Dat blijft toch een van de leukste dingen van de digitale hobby: dingen uitvogelen en aan elkaar proberen te knopen.

Lees intussen nog even Arvid Bux op Dutch Cowboys, met 20 redenen om Google + te gaan gebruiken.

Posted: May 31, 2012 03:03 PM (365 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .