logo-bns-app.png« Voorgoed verslaafd aan Digital Detox | Index | De Kale Poes »

June 26, 2012, by Léon Krijnen

Let op: Facebook heeft je email adres veranderd   

Facebook heeft vandaag in de loop van de dag ongevraagd voor alle gebruikers een e-mail adres aangemaakt eindigend op @facebook.com, en dat vervolgens voor de hele wereld zichtbaar gemaakt. De zoveelste rare streek van Zuckerberg en de zijnen.

Er zijn steeds meer dingen aan dat platform die me beginnen te irriteren. De twee belangrijkste: dat ze er nog steeds niet in geslaagd zijn om een fatsoenlijke app voor de iPhone te maken, en dat je je eigen post achteraf nog steeds niet kan editen.

Dan zijn er nog zo wat dingetjes die zoveel beter zouden kunnen, en die op Google + gewoon lekkerder werken. Zonder dat ik al te veel activiteiten op Google + ontplooid heb ik daar nu meer vrienden in mijn circles dan op Facebook.

Misschien toch maar eens gauw iets bakken en braaien waardoor ik alleen maar of Google + ga posten en er automatisch een seintje naar Facebook verzonden wordt. Is geen rocket-science, ik ga er eens naar kijken.

Goed, dat e-mail adres, kijk zelf maar via 'about' onder je profielfoto. Daar had je een e-mail adres ingevuld, en vervolgens besloten voor wie dat zichtbaar was. Maakt niet uit wat je daar met het aanmakem van je profiel ingevuld en besloten had.

Facebook heeft daar zonder iets te laten weten vanaf de apenstaart niet alleen facebook.com van gemaakt, maar het ook nog voor iedereen zichtbaar gemaakt. Mail die er naartoe gestuurd wordt wordt niet geforward naar het oorspronkelijk door je gekozen adres, maar gaat naar de doos met messages op je Facebook account.

Althans, dat schijnt de bedoeling te zijn, maar kennelijk zijn er wat problemen ontstaan gaande de implementatie van de bijna 900 miljoen (!) nieuwe adressen. Geen idee waar de mail is die ik een uur geleden vanaf een ander adres als test naar mijn nieuwe adres gestuurd heb gebleven is, maar hij is nog steeds niet gearriveerd.

Of die mail nou wel of niet aankomt; je kan dat adres gelukkig weer veranderen, en bepalen wie het mag zien. Op bovenstaande YouTube video staat hoe.

Ik heb het al eerder gezegd, maar ik zeg het nog maar eens een keer, kijk nog eens naar Google + en zie en probeer de verschillen.

Posted: June 26, 2012 05:22 PM (362 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .