logo-bns-app.png



« Bij Willy en Herman Buijs voelt iedereen zich thuis | Index | Red Dot voor Men at Work »

July 17, 2012, by Léon Krijnen

KLPD waarschuwt voor valse e-mail KLPD   

phishing.jpg

Het is hoe dan ook een lastige, moeilijker dan een kippetje-eitje: we hebben een e-mail van de KLPD ontvangen waarin de KLPD ons waarschuwt voor valse e-mails van de KLPD. Laat ik maar van uit gaan dat de e-mail, waarin de KLPD ons waarschuwt voor valse e-mails die ogenschijnlijk van de KLPD afkomstig zijn, inderdaad van de KLPD afkomstig is.

Bent u er nog?

Mooi zo, dit hieronder is de integrale tekst van de échte e-mail van de KLPD:

Diverse bedrijven ontvangen valse e-mails die ogenschijnlijk afkomstig zijn van het KLPD. Het aanklikken van de link in de e-mail zal leiden tot het binnenhalen van schadelijke software waarmee uw PC op afstand uitgelezen en bestuurd kan worden. Negeer de mail en klik zeker niet op de link 'controleer mijn systeem'.

De e-mail met als onderwerp: 'Politiebericht! Uw bedrijf is mogelijk aangevallen' is al bij tientallen bedrijven binnengekomen. In de mail kondigt de afzender een grootschalig onderzoek aan in samenwerking met Securitas. Het bedrijf zou slachtoffer zijn geworden van internetcriminaliteit. De mail is echter niet afkomstig van het KLPD en ook niet van het beveiligingsbedrijf Securitas.

Mocht een bedrijf schade hebben ondervonden van deze vorm van internetcriminaliteit dan kan bij de politie aangifte worden gedaan. De ontvangst van deze valse e-mail hoeft niet (meer) bij de politie te worden gemeld.


Het persbericht is ook terug te lezen op http://goo.gl/E7BHb

Posted: July 17, 2012 05:01 PM (227 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .