logo-bns-app.png« Squizzy | Index | Vijftig jaar Love Me Do »

September 24, 2012, by Léon Krijnen

Sociaal netwerken of asociaal nietwerken?   

Social Media Monster [Infographic]
Courtesy of Red e App

Hier op de redactie vormt het gebruik van sociale media door Facebookers, LinkedInners, Twitteraars en Google Plussers geen enkel probleem. Het is immers onderdeel van ons werk, en we proberen met zijn allen om via de sociale netwerken extra bezoekers, klanten, lezers en volgers aan ons te binden. En dan noem ik nog maar de vier belangrijkste op.

Op sommige websites zie je naast de buttons en logo's van die grote vier ook nog knoppen of schakelaars om iets te delen via Pinterest, Buffer, Reddit, Tumblr, StumbleUpon, Digg, Posterous, Baidu, Hyves, XING, SkryRock, MS Messenger, Delicious, Orkut, LiveJournal, AOL LIfeSteam, MeinVZ en zo kan ik nog wel even doorgaan.

In andere takken van sport, in andere bedrijven, gelden vaak andere wetten. In sommige bedrijven is het verboden om in de tijd van de baas sociaal te netwerken, soms is het onmogelijk gemaakt. Dat laatste is lastig want internet is net water: de slimmerik die echt wil doet dat tegen de bevelen in via een proxy server.

Het is niet zo gek dat sommige directeuren sociaal netwerken als asociaal nietwerken zien, als je de cijfers ziet van een recente studie van Microsoft.

Daaruit zou blijken dat de gemiddelde kantoorslaaf gemiddeld iedere 10,5 minuten van zijn werk zou worden afgeleid door een van zijn sociale netwerken. Dat is nog daar aan toe, maar het zou vervolgens gemiddeld 23 minuten duren voor een afgeleide werknemer weer helemaal bij de les is.

De ongeveer een miljard posts per dag op Facebook en de 400 miljoen Tweets via Twitter zouden de Amerikaanse economie per jaar iets van 650 miljard dollar kosten.

Voor wat de cijfers allemaal waard zijn. Je kan qua verkeer een en ander redelijk meten, maar er zal toch ook enige vorm van vraagstelling aan te pas gekomen moeten zijn. Voor wat de antwoorden dan weer waard zijn.

Ben benieuwd hoe vaak ik de komende uren afgeleid ga worden door replies, tweets en andersoortige reacties op deze post.

De cijfers en graphic zijn van www.redeapp.com/

Posted: September 24, 2012 01:59 PM (336 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .