logo-bns-app.png« De weg kwijt | Index | Een echte video in de papieren Playboy »

September 29, 2012, by Léon Krijnen

The Story of Send   Deze hierboven is over hoe de datacenters ingericht en beveiligd zijn, rondleiding starten: Start The Story

Ik geeft toe dat het een advertorial voor Google is, maar we kunnen er iets van kunnen leren, vooruit met de geit.
Hoe het simpel te houden bijvoorbeeld, iets wat je Google - en Apple en Amazon - niet hoeft te vertellen. Hoe datacenters te bouwen en in te richten, te beveiligen en te koelen, en te zorgen dat alles werkt, miljoenen malen per seconde, miljarden keren per dag.

Heeft u zich wel een afgevraagd wat er met uw mail, foto's, video's, data geberud als u op een send of upload button drukt? Hoe dat allemaal afgehandeld wordt naar, op en vanaf de Cloud, door Gmail, YouTube, Picasa, Drive, Documents en nog tig andere Google Apps?

Als u er nieuwsgierig naar bent, loop dan even langs deze mooie en luchtige storyline. Leuk, luchtig, zeer informatief. Jawel, allemaal vanuit het perspectief van Google zelf, maar toch.

Of u denkt of Google Good dan wel Evil is, dat zal er niet door veranderen, dat moet u nog steeds helemaal zelf uitmaken.

Maar het is een hele interessante excursie door de techniek van Google. In de vorm van een mailtje dat gevolgd wordt van afzender tot ontvanger. Via de datacenters - net zo goed beveiligd als Fort Knox - en alles wat daar bij komt kijken.

Zoals het een echte excursie betaamt: met 14 stops onderweg, 8 video's en 4 fotoalbums.

Leuk, luchtige lay out, zoveel mooier dan die achterhaalde power point presentaties.

Rondleiding starten: Start The Story

Posted: September 29, 2012 12:18 PM (256 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .