logo-bns-app.png« Geroekoekoek | Index | Wat is je favoriete rss app? »

November 13, 2012, by Léon Krijnen

De iMac mag even terug naar Apple   

seagate.jpg

Het slechte nieuws is dat ik mijn iMac een week tot tien dagen kwijt ben, het goede nieuws dat ie dan weer thuis bezorgd wordt met een nagelnieuwe 1 TB harddisk er in. Dat omdat Apple vastgesteld heeft dat bepaalde 1-Terabyte Seagate harde schijven in 21,5-inch en 27-inch iMac-systemen kennelijk niet goed werken of spontaan de geest geven.

Niks van gemerkt, maar het zal wel. Maar even gekeken of de back up op de Time Capsule bij was. Dat was ie, maar voor extra zekerheid - voor zover het daar ook niet was geparkeerd - alles van waarde naar de cloud, dus laat maar komen die nieuwe schijf. Langzamer zal de machine er in ieder geval niet van worden, en wat dat betreft had ik al niets te klagen.

Volgens de mail zou ik na inbouw OS X zelf moeten installeren. Maar het Apple Service Center dat ik inmiddels gemaild heb, heeft laten weten dat de Mac terug komt met dezelfde versie van OS X die op de oude schijf staat, en dat is de laatste nieuwe: Mountain Lion 10.8.2.

Zolang ie weg is gebruiken we zijn buurman, de oldtimer G5. Die staat nu acht jaar te doen wat ie altijd gedaan heeft: geruisloos werken. Uitgefaseerd op Snow Leopard 10.5.8 een beetje langzamer dan zijn grotere maatje, maar altijd zonder problemen. Nog steeds een lekkere machine, die op Marktplaats iets van 200 euro doet, dus waarom zou je hem weg doen? Perfecte machine om te browsen, stukkies te tikken of om als jukebox in te zetten.

Saillant detail in de hele procedure: Gmail had desbetreffende mail van Apple als spam gezien en als zodanig behandeld. Dus zat onderstaand mailtje al drie weken in de spam.

Door stom toeval kwam ik het tegen. Omdat ik in een regulier mailtje per ongeluk op 'Report Spam' geklikt had, opende ik de spam bak en zag daar de header van het mailtje van Apple staan.

Wil dus ook zeggen dat ik bijna een maand heb zitten suffen, want het nieuws van die recall was me volledig ontgaan.

Wordt vervolgd.

seagate.png

Posted: November 13, 2012 09:35 AM (342 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .