logo-bns-app.png« De iMac mag even terug naar Apple | Index | De Da Vinci van het Noorden »

November 13, 2012, by Léon Krijnen

Wat is je favoriete rss app?   

reader.png

Sinds deze week gebruikt de politie geen mail alerts meer voor de persberichten. Inplaats daarvan worden alle politieberichten nu alleen nog maar aangeboden via een nieuwspagina op http://www.politie.nl/nieuws of via de rss feeds op http://www.politie.nl/rss

Zelf gebruik ik een combinatie van de Google Reader en de plug in Feedly in Chrome op Mac en Windows. Het een synchroniseert het ander, de ene keer kijk ik in de reader, de andere keer in Feedly.

Idem dito op de iPhone: een Reader app van Google, of Feeddler Pro. Bevallen me allemaal best, doen wat ze moeten doen.

Maar sommige collega's voelen zich onthand omdat de mail alerts vervallen zijn. Het is maar net wat je gewend bent, maar het is niet anders en we zullen het er mee moeten doen.

Ik ben niet gecharmeerd van de verschillende websites die beloven om een rss feed door te mailen. Dan ben je afhankelijk van een extern platform, en hoe betrouwbaar is dat, als het gratis is?

Niet dus. Google mailt rss feeds niet automatisch door om de voor de hand liggende reden: de eigen Reader. Valt niet veel aan te verbeteren, maar ja, er zijn mensen die hem te moeilijk of onoverzichtelijk vinden.

Zie ik misschien een simpele reader over het hoofd? Iets met een enkele toeter en een bel die tingeling doet als de politie een nieuwe alert doet via rss. Voor een aantal gebruikers zal het de enieg feed zijn die ze bekijken.

In de Apple app store staan ruim duizend rss apps, en die ga ik niet allemaal nalopen.

Wie gebruikt wat, en is er tevreden mee?

Posted: November 13, 2012 10:51 AM (265 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .