logo-bns-app.png« De Da Vinci van het Noorden | Index | Het internetpaspoort »

November 16, 2012, by Léon Krijnen

Aan de slag met time-lapse photography   

Dit weekeinde gaat het eindelijk gebeuren: aan de slag met time lapse fotografie. De Hähnel Giga T Pro II is bezorgd door Kamera Express zoals beloofd: voor 22:30 besteld, volgende dag in huis. Wisselende reviews op Amazon, maar ja, er is altijd wel iemand die pech heeft en een nieuw speeltje kapot binnen krijgt of het niet aan de praat krijgt.
De vijf sterren reviews hebben me over de streep getrokken, en ik ben ervan overtuigd dat Kamera Express - afkloppen - me netjes zou behandelen als er iets niet goed zou gaan.

Hoe dan ook: binnen vijf minuten uitgepakt, batterijtje in de ontvanger, ontvanger op de flitsschoen, WIFI channel ingesteld, kabeltje tussen receiver en camera geplugd en de remote werkte, ook op enkele tientallen meters afstand.

Eerst maar eens wat oefenen met het fotograferen van de koolmezen die de hele aan de voederdingen tegen het keukenraam hangen. Een vaste bezoeker heeft maar een pootje, waaraan hij ondersteboven hangend pinda's komt pikken.

Volgende stap is de time lapse fotografie, waar ik eind oktober over schreef: met een kookwekkertje een panorama camera. De kookwekekrtjes staan klaar, nou nog wat gaatjes boren en dingen aan elkaar kitten. Wordt vervolgd.

Instructables: Wind up camera pan.

Instructables: Photo Hacks.

hahnel.jpg

Posted: November 16, 2012 01:11 PM (202 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .