logo-bns-app.png« Woe! Waf! | Index | Bellen blazende pinguins en een bange baviaan »

December 18, 2012, by Léon Krijnen

Shit My Dad Says   

justin-dad.jpg

Niet nieuw, want het boek is alweer bijna drie jaar oud, maar ik heb het pas deze Sinterklaas gekregen en kwaliteit vergaat niet. Dit stukkie gaat er vooral over hoe een boek te starten op Twitter en er multimediaal sociaal-digitaal én in print een mega-succes van te maken.

Velen hebben het geprobeerd, velen blijven het proberen, maar het kan uiteraard alleen maar een succes worden als het een goed, leuk, grappig of interessant boek is. Dat is 'Shit My Dad Says' van Justin Halpern, het Sinterklaascadeautje, dat ik in twee rukken uitgelezen heb. Niet moeilijk, geen hoogstaande literatuur, maar lekker veel humor en zelfspot. De vader van Justin is een soort intellectuele Archie Bunker. Hij neemt ook geen blad voor zijn mond, tegen niemand. Lachen!

Meer verklik ik niet, u gaat zelf maar op zoek naar vader en zoon. Koop het boek zelf maar, of de download, of tik gewoon even 'Shit My Dad Says' in Google. op Amazon heet het 'Sh*t my dad says', en staan er er ook nog honderden tweedehandsjes in de digitale ramsj.

Interressant is hoe het boek een mega succes geworden is. Begonnen als een Twitterfeed van een free lance comedy writer.

Justin opende de account https://twitter.com/shitmydadsays op 3 augustus 2009, nadat zijn vriendin hem dumpte en hij op zijn 28e noodgedwongen een tijdje bij zijn ouders in ging wonen. Op de feed plaatste hij de opmerkingen van zijn ouwe heer, compleet met honderden krachttermen.

Een paar vrienden deden een retweet, die werd opgepikt door komiek Rob Corddry. Dat was het begin van een kettingreactie die hem tot op heden 3.2 miljoen folowers opgeleverd heeft.

Op https://www.facebook.com/ShitMyDadSays : 1.4 miljoen likes, het boek nummer 1 op de New York Times Best Seller list, en een eigen televisieshow. Op CBS heette die show '&#! My Dad Says', uitgesproken als 'Bleep My Dad Says', en werden alle f*cks en sh*ts weggepiept. De show draaide twee jaar, en onving aan het eind van het tweede seizoen de People's Choice Award for Best New Comedy.

Toch besloot CBS om ermee te kappen, kennelijk omdat de adverteerders niet zaten te wachten op al die beeps en #*!

Justin Halpern heeft geprobeerd het succes te kopiëren met zijn volgende boek: I Suck at Girls.

Geen mega succes, maar goed, we weten nu hoe het moet. Nou nog een leuk boek schrijven.

Wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Shit_My_Dad_Says

Posted: December 18, 2012 12:06 PM (388 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .