logo-bns-app.png« Fawlty Towers | Index | Waar zou de Afghaanse Opta zijn? »

January 27, 2013, by Léon Krijnen

HAL is back in business   

hal-9000.jpg

Het had wat meer voeten in de aarde dan ik dacht, maar HAL is back in business. HAL 9000 is mijn Imac, en wie weten wil waar die rare naam vandaan komt vraagt dat maar even aan Google.
Met een nagelnieuwe hard disk erin, gratis, met dank aan Apple, die de originele Seagate kennelijk niet vertrouwde. En met dank aan Digitaal Prinsenbeek die hem zoals beloofd binnen een week weer terug had uit het repair center van Apple in Zwolle met een nieuwe 1TB disk, met daarop OS X Mountain Lion 10.8.2 zoals ingeleverd, plus de volledige back up een op een terug gedraaid.

Tot zover alles goed en mooi, maar ik ben toch nog aardig wat tijd kwijt geweest met het repareren van wat programma's die het kennelijk maar matig bevalt dat ze pardoes naar een nieuwe disk verplaatst zijn. Met andere woorden: een op een is niet helemaal een op een. Aantal programma's en drivers met AppZapper moeten verwijderen, en opnieuw installeren. PhotoShop bijvoorbeeld en de HP Scanjet 4850, die na de verhuizing niet vooruit wilden.

Intussen maakt ook Little Snitch zijn naam waar. Dus bij iedere poging van iedere programma waarvoor ik die firewall de afgelopen drie jaar wel of geen toestemming gegeven heb om internet op te gaan, blaast de Snitch nu op zijn fluit. Zodat ik nu al twee dagen lang op deny/allow zit te klikken.

Dat allemaal achter de rug is de iMac een stuk sneller geworden. Misschien omdat het een nieuwe disk is met een iets snellere interface, of misschien dat er aan de oude echt iets mankeerde. Maar de meeste snelheidswinst zit waarschijnlijk in het gegeven dat alles nu netjes vooraan op de eerste sectoren van een verse disk staat.

Posted: January 27, 2013 09:49 PM (287 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .