logo-bns-app.png« Utopia | Index | Kever Winter Festijn Maastricht dag 2 »

January 04, 2014, by Léon Krijnen

Kever Winter Festijn Maastricht   


Foto's zaterdag in HR op Google +

Foto's zondag in HR op Google +

Dat de crisis (bijna) voorbij is was te merken bij het Winter Kever Festijn in het MECC in Maastricht. Vooral voor de T1 en T2 Bussen worden idiote prijzen gevraagd. Zoals bijvoorbeeld een kale Amerikaanse T2 pick up die 18.000 euro op zou moeten brengen voordat je mag beginnen met roest hakken en verder restaureren. En volgens de eigenaar van die mooie zwart witte T2 pick up met dubbele cabine zou hij er 80.000 euro in gestopt hebben om hem zover te krijgen, zonder zijn eigen uren te tellen.

Zondag ga ik weer even terug, voor de traditionele trekking van de loterij om 16:00 uur, met als hoofdprijs . . . een mooie Kever.

Het was het eerste Kever Winter Festijn in Zuid-Limburg. Mooie grote hallen, goed verwarmd ook, alle luchtgekoelde bezoekers gratis overdekt parkeren. Dat ze in zo'n complex de catering niet aan kunnen is dan weer onbegrijpelijk. Rijen van dertig of veertig mensen bij twee verkooppunten voor een patatje of een broodje. Gelukkig hadden ze bij Hot Rod ook snert en hot dogs voor de vaste klanten - en zeker voor aspirant klanten :-).

Zelf alleen maar dat Hougaerdse Das emaillen reclamebord gekocht en een heel mooie nieuw rekje voor onder het dahsboard. MOrgenvroeg even er in schroeven. Waar ik vooral voor ging heb ik nog niet kunnen vinden, een Retro Classic Radio, met in het dashboard passende speakers.

Twee jaar geleden stond er een Duitser met een beursaanbieding Retrosounds in Rosmalen, maar toen was Dorus nog zonder motor en was ik op zoek naar andere onderdelen. Nu heb ik die radio's nog niet kunnen ontdekken. Wel twee Fransen die moderne iPhone/usb tech in een stuk of dertig oude radio's van allerlei soorten en maten gebouwd hebben, morgen maar eens prijzen vragen. Zal wel gepeperd zijn. Waarschijnlijk kan ik beter zelf een moderne Pioneer of Sony in het dashboardkastje of achter de stoelen verbergen en die via bluetooth met de iPhone aansturen.

Maar ja, dan zou er eerst ook eens een iets stiller uitlaatsysteem onder Dorus moeten komen. Wel een paar gezien, maar net niet wat ik zoek. En nog een oud kassie voor onder het dashboard met het trio oliedruk- en olietemperatuurmetertje en toerenteller.

Het was de eerste keer na de restauratie dat ik op en neer naar Maastricht een paar uur tegen vol gas snelweg gereden heb, en hij loopt en stuurt als een gesmeerde bliksem.

Even wennen dat er steeds mensen naast me komen rijden die met smartphones of iPads foto's maken. Aan de opgestoken duimen en lachende gezichten was ik al gewend in de 28 jaar en 450.000 kilometer dat ik er in gezeten heb. Dat is niet veranderd, maar het leeuwendeel van die kilometers heb ik afgelegd toen er nog geen smartphones waren :-)

Morgen meer.

Posted: January 4, 2014 10:23 PM (468 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .