logo-bns-app.png« De Derde Man | Index | Acht miljoen keer zoveel geheugen »

January 14, 2014, by Léon Krijnen

De wedergeboorte van de VW Dune   

vwdune.jpg

Van mij hadden ze hem het eerste weekeinde van dit jaar op het Kever Winter Festijn in Maastricht mogen presenteren. Maar goed, Volkswagen zal ongetwijfeld goede redenen hebben om Detroit uit te kiezen voor de presentatie van de VW Dune.

Fotoalbum in HR op Google +

Je moet als auto-fabrikant heel wat uit de kast halen om in dat design geweld op te vallen. Dat is Volkswagen vandaag wel gelukt, want de afgelopen uren raast de Dune als een zandstorm over de sociale media. Ach, ook wel logisch dat de Dune zijn wederdoop onderging in het land waar het ruim veertig jaar geleden allemaal begin met de VW Dune Buggy. En waar ze de meeste kans hebben om er veel van te verkopen.

De nieuwe Dune is gebaseerd op de laatste generatie Beetle. Hij staat wat hoger op zijn 19 inch wielen, met verchroomd stalen bodembeschermers. Binnen een infotainment systeem met een 7.7. inch touch screen, onder de motorkap de 210 PK turbo uit de top-Beetle die hem in 7.3 seconden van 0 naar 100 km per uur brengt - op asfalt mogen we aannemen.

Officieel nog een concept car, dus duimen maar. Het is geen al te idioot ontwerp en ze hoeven er geen nieuwe productielijn - laat staan een fabriek - voor te bouwen, dus ga maar vast sparen
.
Meer VW nieuws van vandaag: die nieuwe e-Golf en de nieuwe Golf R. De e-Golf is 'all electric'. Met volgens VW een record laag verbruik van 12.7 Kw per 100 km, of net iets meer dan 3 euro verbruikskosten per 100 kilometer.

De nieuwe R: 300 pk TSI motor, 30 paarden meer dan zijn voorganger, maar 18 procent zuiniger, volgens VW. Staat 2 centimeter lager, met een progressief stuursysteem. In de ESC sport stand wordt alle hulptechniek uitgeschakeld en mag de bestuurder proberen het beest helemaal zelf te temmen.

Posted: January 14, 2014 08:14 PM (306 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .