logo-bns-app.png« Acht miljoen keer zoveel geheugen | Index | De Indo-Ozzie oorlog »

January 17, 2014, by Léon Krijnen

Denny Christian en Harry Thomas in China Garden   

denny-christian.jpg

Leuke thread op Facebook, met veel likes en comments: een ansichtkaart van Breda, begin jaren zestig. Te leuk om te laten lopen, goed voor een apart stukkie hier. En op Facebook.

Gaan we. Xander van Rossem herkende op mijn vorige post op Facebook China Garden, op de hoek van het Kerkplein en de Grote Markt, en die laat ik niet lopen.

Aan China Garden koester ik een fantastische herinnering. In september 1978 liep ik voor de Utrechtse School voor de Journalistiek (toen nog de enige in Nederland) stage bij De Stem aan de Reigerstaat 16. Chef Provincieredactie Hans Lutz: of ik Denny Christian wilde interviewen? (Dirk Vellenga, Eugene Loomans en Wim van Leest voelden zich daar waarschijnlijk te goed voor).

Ja, waarom niet? Zo verzeilde ik op een mooie maandagmiddag bij China Garden aan de Grote Markt in Breda (waar nu Sumo Breda zit, maar toen café bar restaurant Beeker en Wetselaar, daarvoor China Garden en ver daarvoor . . . de apotheek Beeker en Wetselaar ).

Ik heb net even gewikipiet en Danny is van 22 mei 1965, dus die was toen 23 (en ik maar een paar jaar ouder). Zijn coach en manager Harry Thomas, van 1945 - voerde het woord, tussen het eten en zuipen, in een adembenemend tempo. Harry sloeg de ene na de andere schotel en de ene na de andere Baco achterover en is niet oud geworden (46).

Geen idee meer wat Denny tussendoor zei of mocht zeggen van Harry. Het ging waarschijnlijk over Guust Flater en de Marsupulami (een 'conceopt' van Harry), die het dank zijn mijn fantastische verhaal een maand goed zou doen in de top-100 (platen werden toen nog verkocht in platenwinkels).

Het zal een mooie verhaal voor de pagina Show en Zo geweest zijn, maar helaas was er toen nog geen internet en Zo. Mijn hoop is gevestigd op de Koninklijke Bibliotheek en de digitalisering met terugwerkende kracht van alle ooit in Nederland verschenen kranten, dus op korte termijn zal ik het ongetwijfeld terug kunnen lezen. Komt goed.

Posted: January 17, 2014 10:34 PM (332 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .