logo-bns-app.png« De Correspondent | Index | Op reis met Thijs »

January 28, 2014, by Léon Krijnen

HCAW - OVVO 1976   

hcaw-ovvo-570.jpg
Klik op de foto voor een vergroting (3000x4000, 2.7 mb)

Via een uitnodiging voor de Google + Group Open Archives belandde ik op Delpher, de door de Koninklijke Bibliotheek ontwikkelde zoekmachine voor het enorme gedigitaliseerde krantenarchief dat ze de afgelopen jaren ontwikkeld en opgebouwd hebben. Altijd leuk, even op je eigen naam zoeken.

Er kan nog wel het een en ander verbeterd worden aan de user interface, want ik heb nogal wat kunstgrepen uit moeten halen om een pagina als .pdf of .jpg te kunnen downloaden. Uiteindelijk gelukt, deze sportpagina van De Telegraaf van maandag 31 mei 1976.

Op papier heb ik nagenoeg niks bewaard van al dat honkbal van vroeger vroeger, maar dat komt allemaal goed, nu de KB alles wat er in Nederland ooit op papier gepubliceerd is, in rap tempo aan het digitaliseren is.

Deze wedstrijd in Bussum kan ik me goed herinneren. Jan Hijzelendoorn had een week eerder een scheurtje in zijn eigen ellepijp gegooid. Charles Urbanus gooide daarom zaterdag thuis tegen HCAW, en we wonnen met 7-2, mede dankzij een 3 punten homerun van Jelle Postma, de eerste honkman op bijgaande foto.

Zondag werd ik er als starter na 7 innings afgehaald op de stand 1-2 voor OVVO, met 2 honken bezet en nul uit, na een honkslag en een 4 wijd. Het latere verlies kwam dus niet op mijn naam: met Jan Visser als reliever verloren we in de elfde inning na een honkslag van Wim Hageman.

Helaas kan ik geen verslag van de tweede dubbel van dat seizoen vinden. Daarin bleef ik in de Vallei in Bussum wel negen innings tot en met de laatste pitch op de heuvel.

Met aan het end 3-4 voor ons (OVVO, a.k.a. The Cats), nadat de laatste bal met 2 nullen en twee honken bezet in het rechtsveld gevangen werd. Dat soort wedstrijden vergeet je niet :-)

Posted: January 28, 2014 08:17 PM (308 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .