logo-bns-app.png« HCAW - OVVO 1976 | Index | Op de zorgvloeren »

February 21, 2014, by Léon Krijnen

Op reis met Thijs   

thijs-heslenfeld.jpg

Met Thijs Heslenfeld heb ik vier jaar geleden voor BN DeStem een verhaal gemaakt over zijn fotoboek Hot.
Thijs is het daarna steeds beter gegaan, als reiziger, als fotograaf, als schrijver en als reisleider. Met als resultaat na Hot ook Cold (Sailing to Antarctica), Men at Work en Au - er tikt een tijdbom in het Surinaamse oerwoud.

Zijn volgende project, onderstaand is geknipt en geplakt uit zijn uitnodiging. Het kost een paar centen, maar als je die teveel en tijd te weinig hebt (schijnt ook voor te komen :-) dan kan ik een reis met Thijs aanbevelen. Wij zijn nog maar net terug uit China, Laos en Thailand en ik loop de komende vijf tot zes weken strak ingesnoerd in een mitella, dus ik moet nu helaas passen :-)

Goed, de uitnodiging: binnenkort rijd ik weer met een goed uitgeruste Toyota 4WD met twee tentjes op het dak (eigen opgang!) door Namibië en ontvang daar Nederlandse ‘opstappers’, telkens voor een week of daaromtrent. Er kunnen één of twee mensen tegelijk mee, meer niet.

Doel primair: Nederlanders laten zien en voelen hoe het is om in de grote leegte, alleen op en mét de aarde te zijn. We overnachten dus middenin de natuur, vaak op de meest afgelegen plaatsen. Elke dag zit vol verrassende ontmoetingen, vaak met dieren, soms met mensen en af en toe ook met onszelf.

Stilte, rust, ruimte, dat zijn zo de woorden waar het om gaat. Geen internet of telefoon, geen afspraken, geen plannen. Een wereld zonder Dow Jones, huurwaardeforfait of service level agreements. Natuurlijk leren we elkaar zo ook als vanzelf goed kennen, dus ook die ontmoeting is een mooi onderdeel. Omdat Namibië pal zuid ligt, heb je vrijwel geen tijdsverschil, dus ook geen jetlag.

Zoals je wellicht weet heb ik dit vorig jaar ook gedaan, met in totaal 12 mensen (onder wie 3 dappere vrouwen), en dat was een feest. Iedereen ervoer het op zijn of haar eigen manier. Maar een reis als deze is zó totaal anders dan wat Nederlanders gewend zijn - dat laat niemand onberoerd.

Het lijkt mij gaaf als jij erbij bent. Oja, voor ik het vergeet: prijskaartje is 4.500 euro, incl. alles (dus vluchten, eten, auto, etc - maar ex BTW voor zakelijke klanten).

Natuurlijk alles aftrekbaar - op factuur. Meer informatie over deze reis vind je hier op mijn site. Daar staan ook enkele ervaringen van eerdere deelnemers. Voel je er wel iets voor? Bel of mail me dan even; dan kijken we samen of het echt iets voor je is.

Hartelijke groet,

Thijs Heslenfeld

PS Eind dit jaar ga ik hetzelfde doen in Australië!

http://thijsheslenfeld.com/join/

Posted: February 21, 2014 09:11 PM (431 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .