logo-bns-app.png« Bye bye Nokia | Index | Persvrijheid »

May 02, 2014, by Léon Krijnen

Daan is dood   

daan.jpg

Daan is dood. De vuile hoek zal zijn naam waar gaan maken. De vuile hoek, rechts achterom de bar (vanaf de voordeur, Daan kwam altijd binnen langs de achterdeur, via het restaurant) van ons stamcafé, De Beyerd, was van Daan.

Zolang Daan (1951-2014) geleefd heeft was de vuile hoek van hem, en was de vuile hoek vanaf vrijdagmiddag 16:45 tot een een uur of 20:00 schoon en opgeruimd.

Als Daan om kwart voor vijf binnen kwam zette hij de barkrukken recht, en legde hij de viltjes in het gelid. Daarna bestelde hij zijn eerste Juup, die hij altijd met een nieuw briefje van 50 euro afrekende.

Daarna zegde hij de uren dat hij op zijn eigen barkruk in zijn eigen vuile hoek zat, iedereen die binnen kwam vriendelijk goedendag.

Twee weken geleden was zijn kruk in zijn eigen hoek op vrijdagmiddag bezet, door vreemden. Zodat Daan de laatste vrijdag van zijn leven die hij in De Beyerd was, op een gewone stoel zat, met zijn rug tegen dat stukje muur tussen de deur naar het restaurant en de toiletten, en de hoek bij het biljart.

Een paar dagen later is Daan thuis overleden, terwijl hij thuis op zijn bankstel zat.

De vuile hoek in De Beyerd zal nooit meer hetzelfde zijn.

Zijn eigen barkruk, met het oranje gehaakte hoesje, stond er vanavond een beetje verloren bij.

Posted: May 2, 2014 09:36 PM (226 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .